Aktualno

Za popolni uspeh manjkala učinkovitost Moravskih Toplic

Dežela ob Muri je minuli vikend ljubiteljem hokeja na travi ponudila res obilico dobrih tekem. Seveda v članski konkurenci, saj so mladinci Moravskih Toplic zelo poceni prodali dobro ime kluba z katastrofalno igro. V oči je bodla predbsem ležernost nekaterih igralev in v klubu se bodo morali dobro pomeniti z akterji, ki so tik pred vstopom v člansko selekcijo.

V konkurenci članic so se igralke Moravskih Toplic udarile z študentsko ekipo Mladost KIF.

Hrvati se spogledujejo z zahodnimi univerzami, kjer je obvezna praksa, da univerza ki ''nekaj da nase'' ima tudi univerzitetno ekipo v hokeju na travi. V srečanju, kjer so se naše igralke pokazale kot tehnično izrazito boljše, Hrvatice pa kot nepopustljive se je videlo, da so bile domačinke pod vplivom izboljšanja gol razlike na tabeli. Trenutno stanje namreč kaže na verjetnost, da se bodo za drugo mesto na lestvici potegovale naše igralke in ekipa Zrinjevca. Slednja je trenutno boljša v razmerju danih in prejetih golov in verjetno bo ekipa Zeline tista, na kateri se bo dokončno odločal drugi finalist. Do te tekme pa je še točno dva tedna.

V tekmovanju za točke srednje-evropske lige so pri naših predstavnikih gostovali Madžari. V dopoldanskem terminu so najprej igralci Lipovcev rutinsko premagali ekipo Soroksari (bolj znano kot Rosco), V športnem parku Terme 3000 pa so prav tako suvereni igralci Moravskih Toplic slavili proti starim znancem, ekipi Olcote. Na nobeni od teh tekem ni bilo vprašljivo, kdo bo zmagovalec. Bolj zanimiva sta bila popoldanska dvoboja, ko sta se v odličnih pogojih za igro nasprotnika zamenjala. Lipovci so predvsem na krilih v spomladanskem delu odličnega Martina Mesariča precej dolgo lomili odpornost žilavih Madžarov, a ko so prvič zadeli in so se Madžari morali odpreti, v igri se je pokazalo boljše tehnično znanje, predvsem pa tudi boljša taktična igra. Na drugem popoldanskem srečanju v Moravskih Toplicah so domačini imeli idealno priložnost, da se maščujejo za jesenski poraz moštvu Soroksari. Pa so ob boljši igri bili sila neučinkoviti v napadu in še enkrat več bili poraženi ob večji posesti žogice v srečanju. A kljub temu moramo priznati, da se je igra Moravskih Toplic od lanskega leta izrazito izboljšala.

Prihajajoči podaljšani praznični vikend bodo tekme potekale v soboto, ko se bodo pomerili štirinajst letniki in v nedeljo ko bo ob 14:00 tekma članic Moravskih Toplic za točke interlige z slovaško Račo, ob 17:00 pa se bodo pomerili hokejisti domačih Moravskih Toplic in Triglava Predanovci, seveda za točke domačega prvenstva. Ja, napeto bo.

Mladinci, državno prvenstvo

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 0:18 (0:13)
Strelci za Triglav: Tadej Horvat 4, Nejc Potokar 4, Tadej Mikola, Sašo Mikola, Anže Fujs 3, Jernej Horvat, Dominik Zorko 3 in Alan Nemec.

Članice, Hr-slo liga

Moravske Toplice : Mladost KIF  10:1 (6:0)
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 5, Danijela Gomboc, Sanja Kropec, Anita Perme in Petra Dervarič 2.

Člani, interliga

Lipovci : Soroksari (H) 9:0 (4:0)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 4, Dominik Mesarič 2, Robi Mesarič, Boštjan Stanko in Uroš Stanko.

Moravske Toplice : Olcote (H) 5:1 (2:0)
Strelci za M.Toplice: Simon Kardoš, Peter Fras, Dejan Küčan, Zoran Zrim in Matej Kelemen.

Lipovci : Olcote (H) 4:0 (3:0)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 3 in Robi Mesarič.

Moravske Toplice : Soroksari 1:4 (0:1)
Strelec za M.Toplice: Simon Kardoš.

(jč)

Misel dneva

"Kadar se malo dela, se zelo veliko teoretizira." Balzac