Aktualno

Bo poraz usoden za finale? + Misel dneva

Obilica hokejskih tekem potrjuje, da se je hokejska sezona povsem razplamtela. Tokrat so na delo prišli tudi igralci nižjih selekcij in dodobra popestrili hokejsko dogajanje. Turnir tekem nižjih selekcij se je zgodil v športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah in kot je že praksa so mladi hokejski navdušenci dobro razgreli strasti svojih spremljevalcev. Svoj prvi poraz so doživeli desetletniki Moravskih Toplic, ki so v prvo tekmo sezone šli nekoliko ležerno in bili za to kaznovani z tremi goli Laure Maučec. Sicer so se že v naslednji tekmi znesli nad vrstniki Triglava a bolečina ob porazu je bila taka, da je pritekla tudi kaka solza. Ob koncu tekmovalnega dne so se pomerili še mladinci domačih Moravskih Toplic in Lipovcev,

oboji so prijetno presenetili z dopadljivo igro. Spet so poraženci bili več pri žogi in spet so uprizorili festival zgrešenih strelov. Pri tej ekipi se vedno znova sprašujemo, kdaj se bo ekipa dobrih posameznikov pokazala tudi kot strelsko dobra ekipa.

Na nedeljski dopoldan se je epicenter hokejskega dogajanja spet prenesel v Moravske Toplice. Za točke Interlige sta se pomerili ekipi Moravskih Toplic in Lipovcev. Prvi polčas je potekal v rahli premoči gostujoče ekipe, ki si je v tem delu tudi pripravila občutno rezultatsko prednost. V podobnem slogu je potekalo tudi nadaljevanje srečanja in verjetno bi na koncu dvoboja lahko rekli, da v srečanju ni bilo nič posebnega in da je zmaga Lipovcev povsem zaslužena, če se ne bi zgodila 63. minuta srečanja. Takrat je domači vratar Hari ustavil prodor Martina Mesariča z metom po tleh pri čemer se je slednji zaletel v vratnico gola. Čeprav so sodniki ocenili, da ni šlo za prekršek, so gostujoči igralci v posredovanju videli grd prekršek in prišlo je do splošnega ravsanja, kar je rezultiralo s šestimi rumenimi kartoni in dvema zelenima. Res nepotrebno dogajanje, saj je tekma, ki je dotlej bila zelo športna, že odločena.

Igralke Moravskih Toplic so gostovale pri vodilni ekipi hrvaško-slovenske lige, Mladosti. V še enem dobrem in izenačenem srečanju so verjetno zaigrale vstopnico za finale in to kljub dejstvu, da so v Zagreb prispele brez treh igralk, ki so ostale doma zaradi srednješolskih obveznosti. Samo srečanje je bilo povsem izenačeno vse do 18. minute, ko je na 1:1 izenačila Tanja Könye. Do konca druge četrtine pa so sledile črne minute, saj so igralke Mladosti na krilih Dolores Peranič (sicer sestre trenerja Zrinjevca) skoraj vsak strel na gol spremenile v zadetek. In to kljub dejstvu da so igralke Moravskih Toplic bile več pri žogi. Po odmoru so stvari spet stopile na svoje mesto. Prevladovale so naše igralke in gol Mladosti je kar visel v zraku. Začel se je lov na izenačenje, za kar pa je zmanjkalo nekaj minut. In tako so lahko naše igralke na koncu le žalovale za priložnostjo po ugodnem rezultatu. Zlasti so bolele izredne priložnosti Smodiševe in Mesaričeve, ki so se kar pet krat znašle v odličnem položaju za zadetek. Tako bo potrebno čakati na nove tekme in se zavedati da sedaj finale ni več le v njihovih rokah.

Prihajajoči vikend ne bo hokejskih aktivnosti.

Hr-slo liga, članice, Zagreb
Mladost : Moravske Toplice 6:4 (5:1)
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye, Petra Dervarič, Andreja Rituper in Alja Mesarič.

Interliga, člani, M.Toplice
Moravske Toplice : Lipovci 0:8 (0:3)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 2, Martin Mesarič 2, Boštjan Stanko 2 in Aleš Pavlinjek 2.

U10, M. Toplice

Moravske Toplice : Lipovci 2:3 (0:1)
Strelka za M.Toplice: Laura Schmidlechner 2.
Strelka za Lipovce: Laura Maučec 3.

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:10 (0:2)
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič 3, Ema Vöröš 2, Laura Schmidlechner 2, Danaja Škrilec 2 in Alex Elijaš.

Lipovci : Triglav Predanovci 8:1 (4:1)
Strelci za Lipovce: Laura Maučec 3, Lucija Toplak 2, Marcel Stanko in Ana Vegič 2.
Strelec za Triglav: David Car.

Mladinci, M. Toplice

Moravske Toplice : Lipovci 1:4 (0:2)
Strelec za M.Toplice: Aleš Malačič.
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 2, Boštjan Pavlinjek in Luka Tinev.

(jč)

Misel dneva
Ko se rodiš so veseli ...
Ko umreš so žalostni ...
Ko živiš jim je vseeno.