Aktualno

Sladko maščevanje Moravskih Toplic + Misel dneva

Za minuli hokejski vikend lahko brez pretiravanja rečemo, da je bil v znamenju Moravskih Toplic, saj so njihovi igralci sodelovali v vseh treh tekmah, ki so bile odigrane preko vikenda.

Za uvod so se v športnem parku v Lipovcih najprej pomerili mladinci domačega moštva in Moravskih Toplic. V srečanju kjer so poraženci bili vsaj enakovreden tekmec, če ne celo boljši, so si gostje sami zakuhali poraz, saj so kljub odsotnosti kar nekaj igralcev iz prvega moštva, sprožili več strelov na gol, a bili sila neučinkoviti. Za povrh pa tudi gostujoči vratar ni imel svojega dne.

V prvi tekmi nedeljskega programa smo videli reprizo pred tremi tedni odigranega finala v dvoranskem hokeju.

Nasproti sta si namreč stali ekipi domačih Moravskih Toplic in zagrebškega Zrinjevca. Če se še enkrat dotaknemo tega srečanja se moremo spomniti izjave trenerja Moravskih Toplic, ki je takrat dejal, da njegova dekleta zagotovo znajo odigrati izrazito bolje kot so igrala takrat, saj jih je pokopala zgolj prevelika želja po zmagi. In to se je res dogodilo že tokrat. Srečanje med dvema dobrima ekipama se je začelo z zadetkom domačink že v 32. sekundi srečanja, ko je zmedo v vrstah gostij izkoristila Mateja Grah ter žogico pod gostujočo vratarko Lucijo Anič-Ivičič poslala v gol. V nadaljevanju so bile naše igralke izrazito boljše in že kaj kmalu dosegle nov zadetek. A kljub dobri igri so nasprotnice v nadaljevanju prišle do izenačenja, v nadaljevanju drugega polčasa pa že imele dva zadetka prednosti. Dva krat so bile uspešne iz kazenskega strela. Vztrajno zapiranje nasprotnic na sredini igrišča je prineslo znižanje rezultata v 45. minuti, do konca pa so naša dekleta zadela še tri krat in se tako sladko maščevala za marčevski poraz. V srečanju pred okrog 100 gledalci smo videli zelo domiselno igro igralk Moravskih Toplic, hitro oddajo žog, predvsem pa s številnimi dvojnimi podajami. Brez pretirane skromnosti lahko trdimo, da smo videli eno boljših ženskih srečanj v Moravskih Toplicah.

V popoldanskem terminu sta se v športnem parku Terme 3000 pomerili še članski vrsti domačih Moravskih Toplic in avstrijske ekipe Gradec, za katero igra do lanskega leta še član Moravskih Toplic, Uroš Temlin. Tudi v tem srečanju je bilo videti precej dobrega hokeja, prvi del pa so domačini bili boljši nasprotnik, kar so kronali z zadetkom Simona Kardoša. V nadaljevanju so gostje izenačili, prav z zadetkom Temlina prišli v vodstvo, domači pa so izenačili 10 minut pred koncem z zadetkom Dervariča. Zadnje minute je sicer nekoliko pokvarilo vreme, a kljub temu ne moremo mimo dejstva, da smo se v nedeljo lahko v Moravskih Toplicah nagledali dobrega hokeja na travi.

Prihajajoči vikend bodo na delu najprej hokejski naraščajniki, ki bodo igrali v soboto v Moravskih Toplicah, v nedeljo pa bo dvojni program. Člani Lipovcev in Moravskih Toplic se bodo ob 10.00 udarili za točke interlige, članice Moravskih Toplic pa bodo šle na gostovanje v Zagreb k še eni odlični ekipi, članicam Mladosti, ki so v dvorani letos prevzele primat Zrinjevcu po kar 13. letih. Srečanje bo ob 13.00 uri.

Andreja Rituper, kapetanka Moravskih Toplic: ''Vedele smo, kaj nas čaka in pričakovale smo, da bo tekma težka zaradi kakovostnega nasprotnika. Mislim, da smo odigrale odlično tekmo z obilico priložnosti na obeh straneh. Naša igra je bila zelo kombinatorna in v odločilnih trenutkih so do izraza prišle naše izkušnje in tudi kvaliteta. In zato preobrat od 2:4 do 6:4. Tako smo Zrinjevcu vrnile za poraz v dvoranskem finalu hrvaško-slovenske lige. Upam, da so gledalci uživali v lepih potezah hokejske igre in da nas bodo naslednjič spodbujali v še večjem številu.''

Mladinci, državno prvenstvo
Lipovci : Moravske Toplice 5.1 (2:1)
Strelci za Lipovce: Blaž Berden 2, Blaž Toplak, Blaž Legen in Luka Vegič.
Strelec za M.Toplice: Filip Bencik.

Članice, HR-SLO liga
Moravske Toplice : Zrinjevac 6:4 (2:3)
Strelke za M. Toplice: Mateja Grah, Tjaša Vrečič, Tanja Könye 2, Danijela Gomboc in Andreja Rituper.

Člani, prijateljska tekma
Moravske Toplice (SLO) : HC Graz (Gradec, A) 2:2 (1:1)
Strelca za M. Toplice: Simon Kardoš in Sašo Dervarič.

(jč)

Misel dneva
"Majhna dela ki jih naredimo so boljša kot velika katere samo planiramo."