Aktualno

Igralke Moravskih Toplic enakovredne Avstrijkam

Z minulim vikendom se je začela tudi sezona igranja hokeja na travi na prostem. Kot prve so se za točke Interlige potegovale igralke Moravskih Toplic, ki so tokrat gostovale pri prvih favoritkah za prvaka srednje evropske lige, avstrijskem Wiener Neudorfu.

Naše igralke so se na vroče gostovanje v predmestje dunajske prestolnice podale z slabo popotnico, saj so zadnje srečanje z tokratnimi nasprotnicami lansko poletje na zaključnem turnirju visoko izgubile. A to so bili neki drugi časi, saj je bila tekma takrat odigrana dobra dva tedna po vrnitvi s tekem evropskega pokala na Portugalskem, po vrnitvi pa je precej igralk končalo športno pot. Tudi tokrat začetek ni obetal nič dobrega. Avstrijke so iz povsem nenevarnega napada povedle že v 2. minuti, ko je počasni in nenevarni žogi spremenila smer domača napadalka. Vendar hitri zadetek ni zmedel naših igralk, ki so iz minute v minuto vse bolj prevzemale pobudo in na trenutke so domačinke povsem stisnile na njihovo polovico.

Plod dobre igre je bil tudi zadetek Alje Mesarič, ki je avstrijsko vratarko premagala po odbitem strelu, ko je žogico spravila v desni vratarkin kot. Do polčasa je bila igra enakovredna, Avstrijke pa so rezultatsko prednost naredile že po izteku igralnega časa, ko je bilo potrebno le še izvesti kratki kot, katerega pa so spremenile v zadetek.

Tudi v drugem delu smo videli izenačen dvoboj, v katerem so igralke Moravskih Toplic najprej zadele vratnico avstrijskega gola, še v istem napadu pa zgrešile gol le za nekaj centimetrov. Neučinkovitost so domačinke kaznovale z tretjim zadetkom le minuto pozneje. V nadaljevanju sta ''visela v zraku'' oba gola. In res so sredi drugega dela naše rezultatsko prednost domačink znižale na gol, saj je Tanja Könye v gneči pred avstrijskim golom bila najbolj prisebna in zadela za 3:2. Ista igralka je imela kmalu še možnost za izenačenje, tako kot minuto pozneje še enkrat Alja Mesarič, po odlični podaji Smodiševe. Ko je do konca srečanja ostalo še dobrih osem minut je trener Črnko izkušeno Grahovo iz obrambe premestil v napad z čimer je žrtvoval nevarnost prejetja zadetka. Omenimo, da na gostovanju ni bilo odlične Danijele Gomboc, ki lahko odlično odigra v obrambi in napadu. Žal se je končalo s še enim zadetkom v mreži Moravskih Toplic, a ne moremo mimo dejstva, da so naše igralke prijetno presenetile in kaj lahko bi se vrnile z veliko točko. Bila bi zaslužena.

Prihajajoči vikend bomo v Moravskih Toplicah videli še enega eminentnega nasprotnika. V goste prihaja zagrebška ekipa Zrinjevac, ki se bo z domačinkami pomerila za točke hrvaško-slovenske lige. Srečanje bo ob 11.00 uri, takoj zatem pa se bodo člani istega kluba v prijateljskem srečanju pomerili z avstrijsko ekipo Graz.

Članice - Interliga, Wiener Neudorf

Wiener Neudorf (A) : Moravske Toplice (Slo) 4:2 (2:1)
Strelki za Moravske Toplice: Alja Mesarič in Tanja Könye.

(jč)

Misel dneva
"Smisel življenja je vsak dan osrečiti enega človeka. Tudi če si ta človek ti sam!"