Aktualno

Diši po še eni Hrvaško-slovenski ligi + Lipovci gostovali v Zagrebu

Hokej na travi je ena od tistih športnih panog, ki je po političnih spremembah v Evropi prva začela z povezovanjem klubov iz različnih držav. Tako je nastala med prvimi ženska izvedba t.i. interlige, ki traja že več kot deset let in v katero so že  bili  vključeni klubi iz petih držav. Ideja je takrat prišla od Anje Cipot, ki je bila ena od boljših slovenskih hokejist na travi in po koncu športne kariere tudi krajši čas predsednica ZHNTS. Dve leti za ženskami so začeli z združevanjem še moški, kjer pa so tekmovali že klubi iz šestih držav. Sedaj pa se tu obetajo korenite spremembe.

V nedeljo so se v Zagrebu sestali predstavniki obeh sosedskih hokejskih zvez in to na najvišjem nivoju, saj sta bila prisotna oba predsednika, tako hrvaški Damir Hrupec, kot slovenski Aleš Skalič. In tema sestanka?

Oblikovanje hrvaško-slovenske lige za člane, po vzoru članic, ki so v tej ligi začele prvič v tekoči sezoni. Po besedah slovenskega predsednika, ki je na sestanku sodeloval z kar sedem člansko ekipo je sestanek bil poizvedovalen in ni bilo za pričakovati, da se bodo sprejeli kakšni posebni sklepi. O tako velikih stvareh namreč lahko odloča le skupščina in prav to je bil eden od pomembnih dogovorov. Dogovor je potekal tudi o možnostih za skupne projekte  na področju razvoja za vse okoliške države in to ob pomoči Evropske hokejske federacije. Seveda bi sodelovale tudi ostale komisije kot so sodniška, razvojna in tekmovalna. Povejmo, da se hokej na travi na Hrvaškem zelo širi in da imajo zelo profesionalno urejeno tamkajšnjo Zvezo.  Pri tem se je pojavilo vprašanje zakaj se želijo po vseh teh letih naši klubi preusmeriti v omenjeno tekmovanje. Razlogov je več. Glavni je ta, da je to tekmovanje še močnejše od interlige. Hrvaški klubi namreč zaradi močnega domačega prvenstva že več kot pet let ne sodelujejo v interligi. Za povrh je odlično vodeno, veliko se pa pričakuje tudi na področju sojenja, saj je prav to bilo siva lisa interlige. Če teumo dodamo še bližino in odlično cestno povezavo je povsem razumljivo zakaj bi naši klubi želeli sodelovanja v hrvaško-slovenski ligi. Časa za dogovore je resda še precej a obe Zvezi si želita da do končnih dogovorov pride čeim prej, saj bi se naši klubi ob propadu dogovora morali ponovno prijaviti za interligo. Ta termin pa je na zaključnem turnirju interlige, ki bo letos v avstrijski prestolnici v začetku junija.

Lipovci gostovali v Zagrebu

Da se je dvoranska sezona dokončno končala potrjujejo prva tekmovanja na prostem. Med prvimi so se gostovanja na vodni podlagi udeležili igralci Lipovcev, ki so sodelovali na močnem turnirju v Zagrebu in za začetek povsem zadovoljili z igro. Najprej so remizirali z Maratonom (2:2), zatem premagali drugo ekipo Mladosti z 5:0, naslednji dan pa bili najprej poraženi od Jedinstva (1:3), ter za konec bili boljši od Trešnjevke z 4:2. Ti rezultati so jih uvrstili na 5. mesto.