Naslov Zrinjevcu, a v Moravskih Toplicah zadovoljni

S finalnim obračunom med ekipama Moravskih Toplic in Zrinjevca se je končala prva izvedba hrvaško-slovenske lige v dvoranskem hokeju na travi. Sicer z velikimi pričakovanji Moravskih Toplic, ki pa so se razblinila v drugem delu finalnega srečanja.

Finalni dvoboj je potekal pred okrog 150 gledalci v Zeleni dvorani v Puconcih. Že nekaj dni pred srečanjem je bila pri igralkah prisotna napetost predvsem zaradi velike želje po uspehu. To stanje se je preneslo tudi na tekmo, saj se je že od začetka videlo, da igra ni stekla in da manjka domiselnost, ki je krasila igro v preteklosti. Hrvatice so imele terensko premoč in že v uvodnih minutah zadele najprej prečnik, v 5. minuti pa je Tea Putrič Zrinjevcu prinesla rezultatsko prednost po izvedenem kratkem kotu. Do odmora so naše igralke sicer rezultat najprej izenačile (Petra Dervarič) in nato povedle (Mateja Grah). Dejstvo je, da so igralke Zrinjevca bile več pri žogi, za povrh pa še enkrat zadele

prečnik. Po odmoru igra našim še vedno ni stekla, medtem ko so Hrvatice zadevale tudi iz pol priložnosti. Naše igralke je za trenutek vrnila med žive Danijela Gomboc, ki je v 29. minuti rezultat zmanjšala na gol zaostanka, a tu se je zadevanje naših igralk končalo, nasprotnice pa so zadele še tri krat. Zagotovo našim dekletom ni šlo na roko dejstvo, da prave dvoranske tekme niso odigrale že dober mesec, medtem ko so igralke Zrinjevca v polnem pogonu že od začetka novembra. Omenimo, da je le dan pred finalom ekipa Zrinjevca v hrvaškem prvenstvu po 13. letih izgubila prvenstvo proti ekipi Mladosti s katero so naše igralke to zimo igrale tri krat in dvorano vedno zapuščale kot zmagovalke.

Časa in razloga za žalovanje ne bo kaj dosti. Sicer pa tudi ni pravega razloga, saj bi se v klubu z uvrstitvijo v finale na začetku sezone še kako strinjali. Že konec marca se začenja prvenstvo na prostem. Igralke Moravskih Toplic okrepljene z igralkami Triglava bodo tekmovale tako v interligi kot hrvaško-slovenski ligi, za začetek pa bodo gostovale v Wienner Neudorfu. Ne dvomimo, da bi se z uvrstitvijo v finale, strinjale tudi v igranju na prostem.

Hrvaško-slovenska liga, finale

Zelena dvorana, Puconci

gledalcev: 150

sodnika: Zoran Zrim in Franc Maučec

Moravske Toplice (Slo) : Zrinjevac (Hr) 4:7 (2:1)

Strelke za Moravske Toplice: Petra Dervarič, Mateja Grah 2 in Danijela Gomboc.

 

Misel dneva
"Nič ni na svetu tako dobro razporejeno kot pamet: vsakdo misli, da je ima dovolj."