V pričakovanju finala

Prvi marčevski dnevi so čas ko se v hokeju na travi ne dogaja prav veliko. Pravzaprav je to čas ''kislih kumaric'' saj so klubi že zdavnaj pozabili na dvoranska dogajanja, za igranje na prostem pa je še prehitro. A letošnje leto se je tudi tu izneverilo tradiciji in čaka nas še poslastica letošnje zime, finale hrvaško slovenske lige za članice.

Prvenstvo klubov iz Hrvaške in Slovenije je bilo najprej dogovorjeno za igranje na prostem, pa se je po odličnem razvoju dogodkov razširilo še na igranje v dvorani. Pokazalo se je namreč, da je vključitev ekipe Moravskih Toplic bila za močno hrvaško ligo prava popestritev, saj so naše igralke krojile vrh že v igranju na prostem, povsem pa so bile konkurenčne tudi v dvorani, dobro pa je prvenstvo delo tudi našim igralkam. Omenimo, da se je po dolgoletni prevladi ekipe Zrinjevca v hrvaškem prvenstvu, krog favoritinj razširil še na ekipi Mladosti in Zeline, tako smo dobili združbo štirih odličnih ekip, kjer vsaka lahko premaga vsako. Ostale ekipe v ligi niso konkurenčne omenjeni četverici.

Po koncu rednega dela prvenstva

so se na drugem mestu tabele tako znašle igralke Moravskih Toplic, ki bodo prihajajočo nedeljo (16.3.2014 ob 15:00 uri) odigrale finalno tekmo z Zrinjevcem v Zeleni dvorani v Puconcih. Pred samim prvenstvom je sicer bilo dogovorjeno, da se bo finalna tekma odigrala med Moravskimi Toplicami in najbolje uvrščeno hrvaško ekipo, a je sam tok dogodkov potekal tako, da je pred Moravskimi Toplicami zgolj ekipa Zrinjevca in bo finale res med najboljšima ekipama. Pričakovanja pred srečanjem so še narasla po zmagi Zrinjevca na tekmi evropskega pokala v Budimpešti, s čimer so se nasprotnice Moravskih Toplic uvrstile v razred Trophy, kar je drugi kakovostni dvoranski klubski razred.

Med dekleti Moravskih Toplic je pred nedeljsko tekmo čutiti rahlo napetost, a ne živčnosti. Potem ko so tekmo rednega dela v Zagrebu odigrale 11:7 v prid nasprotnic so pričakovanja sedaj večja, saj na gostovanju v Zagrebu ni bilo Danijele Gomboc, Sanje Kropec in Lare Črnko. Problem trenerja Črnka je le v tem, da so naše nasprotnice ves čas v tekmovalnem pogonu, igralke Moravskih Toplic pa so brez prave tekme že cel mesec. Kljub temu so pričakovanja velika, dekleta si želijo hokejskega spektakla in vse kaže, da bomo videli finalno srečanje pred nabito polno novo Zeleno dvorano v Puconcih. To pa bi bilo vzdušje kakršnega si hokejistke želijo. Veliki popularizaciji tekme je prispeval tudi odlično pripravljen reklamni video priznanega fotografa Čička in vse kaže, da se v našem hokeju začenjajo časi, ko bo povečan obisk pripomogel k večji prepoznavnosti tega športa. Vsekakor si hokejistke tega zaslužijo, saj so minulo zimo pošteno oddelale.