Aktualno

Lipovci razred višje + Najboljši v Evropi so Nemci

V dneh ko je večina ljubiteljev športa z mislimi v ruskem Sočiju in ko evforija nad rezultati naših olimpijcev potiska v ozadje vse ostale probleme, so na delu tudi  številni športniki, katerim ni namenjeno toliko pozornosti. Med njime so tudi hokejisti na travi, ki so evropski turnir  dvoranske izvedbe tega športa odigrali v srbski Banji Kaniži. In to odigrali tako, da so se domov vrnili kot zmagovalci.

Že prvi tekmovalni dan tridnevnega prvenstva je prinesev dve zmagi. Če je tista proti Gruzijcem bila dosežena brez boja ker nasprotnikov enostavno ni bilo in jih sedaj čaka finančna kazen in še začasna izključitev

iz evropskega pokala so v drugem dvoboju bili  pričakovano boljši od norveških predstavnikov. Naslednji dan pa so se v dopoldanskem terminu najprej udarili z starimi znanci še iz časov bivše Jugoslavije, z ekipo Elektrovojvodine, sedaj Spartak EV, ki je pred desetletji krojila  tudi evropski vrh. V srečanju dveh povsem enakovrednih nasprotnikov se je dvoboj končal igri primerno - brez zmagovalca. Za večerni termin pa je našim prvakom ostalo še vedno dovolj energije, da so se znesli nad rednimi udeleženci tekem evropskega pokala, finsko ekipo ABC Helsinki.

Za zadnji tekmovalni dan sta tako ekipi Lipovcev ostali dve moštvi, ki sta obe računali na uvrstitev v višji kakovostni razred, bolgarski prvaki NSA, ter odlični predstavniki Turčije (Gazientep Polisgucu), kjer je v zadnjem desetletju hokej na travi v strahovitem porastu. A so  igralci Lipovcev stvari postavili na svoje mesto že v prvih minutah prvega srečanja, saj so do desete minute tekme imeli že prednost štirih zadetkov, do odmora pa že rešili vprašanje zmagovalca. S tem so prišli v situacijo, da bi jim za napredovanje zadoščal že minimalni poraz. Toda fantje so hoteli prvenstvo končati triumfalno. Končalo se sicer ni z zmago, a zaradi boljše razlike v zadetkih so po neodločenem izidu prvenstvo zapustili kot zmagovalci in se vrnili v zelo kvalitetno skupino C1, kjer so že klubi iz hokejskih velesil, kot so Nizozemska, Italija, Portugalska in drugih. Bravo fantje.

Najboljši v Evropi so Nemci

Hokejisti na travi so v zimskem času zelo priljubljeni izvedbi dvoranskega hokeja minuli vikend opravili evropske pokale za moške (za ženske bo naslednji vikend) vseh kakovostnih razredov. V tistem najvišje kakovosti so v angleškem East Grinsteadu predstavniki osmih hokejsko najmočnejših držav odločili kdo je letos najmočnejši. Tudi letos so si naziv najboljšega priigrali predstavniki Nemčije, saj je njihov Harvestehudert THC v finalu premagal ruski Dinamo Yekaterinburg z  visokih 10:4. V tekmi za tretje mesto je belgijski Racing club de bruxelles bil boljši od španskega prvaka HC Valenciennes, a šele po izvajanju kazenskih strelov. Najvišji kakovostni razred zapuščata predstavnika Ukraine in Francije, zamenjata pa jih zmagovalca drugega kakovostnega razreda (razred Trophy) avstrijski SV Arminen in švicarski Rotweis Wettingen. Pogled na lestvico potrjuje dejstvo, da se je v zadnjih letih krog favoritov v Evropi izrazito razširil.

 

REZULATATI

Banja Kaniža, Srbija

Sagene IF (Nor) : HK Lipovci (Slo) 2:11 (1:5)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 2, Robi Mesarič 2, Uroš Stanko 4, Beno Vrbnjak 2 in Gorazd Zajc.

 Kuataisi (Gru) : HK Lipovci (Slo)  0:5 (0:5) b.b.

Spartak Elektrovojvodina (Srb) : Lipovci (Slo) 4:4 (2:2)
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko, Martin Mesarič, Dominik Mesarič in Robi Mesarič.

Lipovci (Slo) : ABC Helsinki (Fin) 11:2 (5:1)
Strelci za Lipovce: Robi Mesarič, Uroš Stanko, Franc Maučec 2, Dominik Mesarič 2, Beno Vrbnjak 2 in Martin Mesarič 3.                             

Lipovci (Slo) : NSA Sofija (Bul) 10:2 (5:1)
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 4, Martin Mesarič 3, Boštjan Stanko, Dominik Mesarič in Robi Mesarič.

Gazientep Polisgucu (Tur) : Lipovci (Slo) 4:4 (2:2)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 2, Franc Maučec in Uroš Stanko.