Aktualno

Ostaja le še finale

Z nedeljskim gostovanjem v Zagrebu se je končal redni del tekmovanja v hrvaško-slovenski ligi. Igralke Moravskih Toplic so namreč odigrale zadnji dve koli, za zaključek pa so naše hokejistke imele za nasprotnice najboljši hrvaški ekipi, Zrinjevac in Mladost. A prav taki tekmi sta ob koncu prvenstva dobrodošli tudi našim dekletom, saj prihaja najpomembnejše srečanje tega tekmovanja, finale. Pravzaprav je srečanje pokazalo na nekaj pomanjkljivosti, ki so se prikradle v ekipo od zadnjih tekem v omenjenem tekmovanju. Dobro je namreč bilo vidno, da igralke štiri tedne niso igrale skupnih tekem.

V prvem srečanju z Zrinjevcem je bila vidna odlična pripravljenost Hrvatic, ki se bodo prihajajoči

vikend udeležile tekem evropskega pokala in so prav tako na vrhuncu pripravljenosti. Dekleta iz hrvaške prestolnice so za povrh dvoboj začele v povsem spremenjeni formaciji, saj so se z vsemi igralkami razvrstile pred svojim strelnim polkrogom, z pridobljenimi žogicami pa praviloma odigrale hitre protinapade. To je privedlo do tega da so igralke Zrinjevca že v 7. minuti imele dva zadetka prednosti, razlika pa se je do konca povečala na štiri zadetke. V drugem delu igre so naše igralke povsem vzpostavile ravnotežje, bile domiselne v igri, predvsem pa uspešno zaključevale napade. Vidno je bilo, da so v ekipi manjkale tri standardne igralke (Gomboc, Kropec in Črnko) a ne moremo mimo dejstva, da bi tudi prisotne igralke lahko bile povsem konkurenčne, če le ne bi na igrišče prinesle nekaj stvari, ki ne smejo iz garderobe.
V zadnjem dvoboju dneva sta se udarili ekipi Moravskih Toplic in odlične Mladosti. V tem dvoboju so spet bolje začele domačine in do odmora imele dva zadetka prednosti ob neizkoriščenem kazenskem strelu naše kapetanke Andreje Rituper. Takoj po odmoru pa je sledilo obdobje med 25. in 27. minuto, ko so naše hokejistke zadele tri krat in imele še dve izraziti priložnosti z čimer so si dokončno priigrale finale. Le-to bo verjetno drugi vikend v marcu, saj morajo Hrvatice odigrati še tekme evropskega pokala in zaključek domačega dvoranskega prvenstva. To seveda igralkam Moravskih Toplic ne ustreza najbolj, saj bi po programu takrat že morale imeti precej kilometrov na prostem. A kljub temu upajo, da bo finale pripadel njim, igra pa da bo poslastica za hokejske sladokusce.

Medtem se igralci Lipovcev z vso vnemo pripravljajo na gostovanje v Srbiji, kjer bodo odigrali evropski turnir kategorije Challenge. Naši stari in novi prvaki se zagotovo ne bodo zadovoljili zgolj z obstankom v skupini, saj imajo ekipo s številnimi izkušnjami na takih tekmovanjih.

Hr-Slo liga, Zagreb

Zrinjevac : Moravske Toplice 11:7 (5:1)
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 4, Mateja Grah in Tanja Könye 2.

Mladost : Moravske Toplice 4:5 (3:1)
Strelke za M. Toplice: Petra Dervarič 3 in Tanja Könye 2.