Aktualno

Izenačeno, kot še nikoli doslej

Končalo se je 23. državno prvenstvo Slovenije v dvoranskem hokeju. In to na najlepši možen način - z izenačenimi, kvalitetnimi in napetimi dvoboji na finalnem turnirju. Pravzaprav lahko brez pretiravanja rečemo, da smo letos imeli najbolj izenačeno prvenstvo doslej, saj so prav vse tekme bile odprte do konca. In to je tisto, kar si ljubitelji hokeja želijo.

Letos so velik delež napetemu prvenstvu

dodale tudi nižje selekcije in že tu smo videli nepredvidljivost hokejske igre. Čeprav smetane v selekciji U10 niso pobrali igralci Moravskih Toplic ne moremo mimo dejstva, da imajo tu trenutno najboljši hokejski naraščaj. V pred tekmovanju je bilo užitek gledati male mojstre bele žogice, v finalu pa so pretežno igralke Lipovcev sprejele ponujeno priložnost nasprotnikov in zmagale. Igralci Triglava, ki je v preteklosti imel največ uspeha v mladih selekcijah tokrat v tej kategoriji ni uspelo saj so bili tudi precej mlajši od svojih vrstnikov. Zato pa so pobrali letos edini naslov v kategoriji 14-letnikov, kjer veliko obetajo Nejc Potokar, Mitja Dšuban, Žan Zrinski in ostali. Tu se je več pričakovalo od igralcev Moravskih Toplic, ki imajo v tej selekciji zelo talentiranega Filipa Bencika, a se bo fant moral navaditi na kolektivno igro. Tudi v selekciji 16-letnikov zagotovo nihče v finalu ni pričakoval igralcev Lipovcev. In prav oni so bili prijetno presenečenje. Na krilih odličnega vratarja Zadravca so v finalu bili sicer nekoliko v podrejenem položaju, a za razliko od nasprotnikov bili učinkoviti v napadu. Odlika zmagovalne ekipe je v izenačenosti igralcev. Nihče ne izstopa in vsi čutijo kolektivni duh. Če smo se še pred leti bali za naraščaj Lipovcev sedaj lahko trdimo, da se mladi rod odlično vključuje v delo starejših. Gorazd Zajc pa je tisti, ki opravi največ treninga z mladimi selekcijami. Morda se kdo sprašuje kje so številni naslovi Triglava, saj so v preteklosti bili v mladih selekcijah vedno suvereni. No v zadnjem letu se je v tem klubu veliko spremenilo. Ni več profesionalnega trenerja, za povrh pa so letos imeli tudi precej težav z uporabo telovadnice. In to se je odražalo tudi na rezultatih.

Igralke obeh članskih ekip so izpolnile pričakovanja hokejskih poznavalcev. Čeprav so bile pred tekmami opozorjena naj pazijo na poškodbe saj jih čaka še zadnji turnir hrvaško-slovenske lige in finale, so se dekleta športno udarile in katera koli bi zmagala bi bilo pošteno. Igra je bila dopadljiva, pri Moravskih Toplicah pa nase opozarjajo mlade igralke Lara Črnko, Melanie Smodiš, Tjaša Vrečič in Laura Schmidlechner. Na vrata trka še ena zelo obetavna igralka, Danaja Škrilec in vse kaže na obetavno selekcijo mladih igralk. Prav to, podmladek, pa manjka Triglavu. Sicer so sedanje igralke vse po vrsti odlične hokejistke, a brez mladega roda ne bo šlo. Posebna pohvala v tej združbi igralk gre povratnici Danijeli Gomboc, ki je v ženskem hokeju to, kar je pri moškem Franc Maučec. Vzornica mladih, ki živi za hokej. Pa še to: Danijela si je nalomila prvo prstno kost že v prvih minutah finalne tekme, pa kljub temu odigrala celoten finale.

Letošnji največji osmoljenci selekcije članov so zagotovo igralci Moravskih Toplic. Fantje so odigrali odlične tekme, ki so tudi zelo dopadljive za gledalce. Pa jim je na prav vseh tekmah v zadnjem delu zmanjkalo nekaj sreče za viden uspeh. A če bodo v prihodnje nadaljevali v tem slogu, bi lahko že prihodnje leto bili prijetno presenečenje. Več se je čakalo od igralcev Lipovcev.   Čeprav so prvaki, ni bilo dopadljivosti, predvsem pa domiselnosti, ki je v preteklosti krasila to ekipo. Pomlajevanje ekipe je obvezno in to prej kot v igri na prostem. Morda je domiselnosti manjkalo tudi članom Triglava, a pri njih to rešuje odlični Anže Fujs, ki je tehnično zagotovo trenutno naš najboljši igralec. Za povrh je ekipi manjkal izkušeni strateg Vito Fujs, ki je ekipo vodil vrsto let, letos pa je zaradi disciplinskega ukrepa Disciplinske komisije pri ZHNTS bil le gledalec.

Dvoranskega hokeja pa v tej sezoni še zdaleč ni konec. Pozornost se ta vikend usmerja v članice Moravskih Toplic, ki bodo v soboto gostovale v Zagrebu pri odličnih ekipah Zrinjevca in Mladosti. To bo zadnje kolo pred finalom, ki pa bo verjetno šele v začetku marca, saj Hrvatice igrajo še evropski pokal in imajo finale domačega prvenstva.