Aktualno

Članska naslova v Moravske Toplice in Lipovce + Žalostno, naši domačini v Budimpešti

S finalnim turnirjem na Osnovni šoli III v Murski Soboti se je končalo 23. državno prvenstvo Slovenije v dvoranskem hokeju. In to na način, kakršnega si želimo na odločilnih tekmah, z napetimi in izenačenimi dvoboji. Morda srečanja (zlasti v konkurenci članov) zaradi pomembnosti niso bila posebej lepa za oči, a za letošnji celotni finalni turnir moramo priznati, da ni manjkalo adrenalina.

Za pravo živčnost, s precejšnjim čustvenim nabojem so poskrbeli že desetletniki. Ekipa Moravskih Toplic je tekom celega prvenstva bila tako suverena, da v prav tej konkurenci nihče ni dvomil o imenu zmagovalca. A nihče ni računal, da se tudi pri tako mladih otrocih lahko pojavi živčnost s posledično slabo igro. Tako je ekipa, ki je suvereno zmagovala, bila v finalu po podaljških poražena. Rane so morali v garderobi celiti celo starši. Še najbolj prepričljivo so zmagali igralci Triglava v konkurenci U-14. Zmaga ni bila nikoli vprašljiva, rezultat pa je pravi pokazatelj stanja na igrišču. Že v naslednji selekciji pa spet pravo presenečenje. V finalu se je pričakovalo ekipi Triglava in Moravskih Toplic. Pa so slednji morali 

priznati premoč Lipovcev, ki so proti vsem pričakovanjem (predvsem pa po zaslugi odličnega vratarja) v finalu presenetili Triglav, ki je bil celo izrazito boljši nasprotnik, pa ni zadel več od vratnice. In tako lahko le povemo, da je zmagal boljši, ker je dvakrat zadel.

Za napeti uvod v finale članskih ekip so poskrbela dekleta. Ekipi Triglava in Moravskih Toplic sta prikazali za gledalce dopadljiv in predvsem napet hokej, kjer so bile rezultatsko vedno v prednosti igralke Triglava, čeprav so nasprotnice imele precej več kratkih kotov. Igralke Moravskih Toplic so za končni rezultat rednega dela 2:2 z golom mlade Vrečičeve izenačile v 32. minuti, potem pa je sledil podaljšek, 2 krat po pet minut. Zmagovalke smo dobili v 44. minuti, ko so Moravske Toplice v dveh zaporednih napadih zadele dvakrat, za Triglav pa je minuto pred koncem izid zmanjšala Mateja Grah z drugim zadetkom. Tako se je lanski, po kazenskih strelih, izgubljeni naslov vrnil v Moravske Toplice. Tekmi članic je sledilo še eno zanimivo srečanje, ki pa je letos bilo bolj izenačeno od tistega lani. Pomembnost srečanja je botrovala dejstvu, da tekma ni ponudila obilico lepih potez, kot je to ponavadi v predtekmovanjih, a gibanje rezultata je gledalce držalo v negotovosti do zadnje minute, pravzaprav sekunde. Igralci Triglava so povsem v izdihljajih tekme imeli kratki kot in možnost za podaljške. A strel je šel mimo vrat in slavje Lipovcev se je začelo.

Dvoranskega hokeja pa s tem ni konec. Igralke Moravskih Toplic morajo odigrati še tekme rednega dela hrvaško-slovenske lige in seveda finale v Slovenji, igralci Lipovcev pa bodo še gostovali v Srbiji, kjer bodo odigrali evropski pokal.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 3:3 (2:0) 3:5 - po podaljških
Strelca za M.Toplice: Nikola Prelič 2 in Alex Elijaš.
Strelci za Lipovce: Laura Maučec 3, Marcel Stanko in Ana Vegič.

Najboljši strelec: Nikola Prelič (Moravske Toplice)

U14
Triglav Predanovci : Lipovci 6:3 (2:1)
Strelca za Triglav: Nejc Potokar 3 in Mitja Dšuban 3.

Strelca za Lipovce: Luka Vegič 2 in Blaž Berden.
Najboljši strelec: Mitja Dšuban (Triglav Predanovci)

U16
Lipovci : Triglav Predanovci 2:0 (1:0)
Strelca za Lipovce: Marcel Tratnjek in Blaž Mujdrica.

Najboljši strelec: Jure Gruškovnjak (Lipovci)

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:2 (1:0) 4:3 - po podaljških
Strelke za M.Toplice: Lara Črnko, Tanja Könye, Tjaša Vrečič in Petra Dervarič.
Strelki za Triglav: Mateja Grah 2 in Danijela Gomboc.

Najboljša strelka: Petra Dervarič (M. Toplice)
Najboljša vratarka: Sandra Dervarič (M. Toplice)
Najboljša igralka: Danijela Gomboc (T. Predanovci)

Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 4:3 (1:2)
Strelci za Lipovce: Feri Maučec, Boštjan Stanko 2 in Dominik Mesarič.
Strelci za Triglav: Anže Fujs, Domen Godina in Sebastjan Černel.

Najaboljša strelca: Martin Mesarič (Lipovci) in Anže Fujs (Triglav)
Najboljši vratar: Jernej Vučko (Lipovci)
Najboljši igralec: Anže Fujs (Triglav)

(jc, foto: Čiček)

                                      Žalostno, naši domačini v Budimpešti

Interliga, člani, Budimpešti

Lipovci : Moravske Toplice 2:2 (0:1)
Strelca za Lipove: Aleš Pavlinjek in Gorazd Zajc.
Strelec za M.Toplice: Aljoša Črnko 2.

Soroksari (H) : Moravske Toplice 8:3 (3:2)
Strelci za M.Toplice: Tadej Tivadar, Srečko Dragojlovič in Peter Fras.

Epitok (H) : Lipovci 8:7 (3:3)
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko 3, Aleš Pavlinjek 2, Uroš Stanko in RobertMesarič.

Dan pred domačim finalnim turnirjem sta ekipi Lipovcev in Moravskih Toplic odigrali še zadnji krog interlige. Čeprav sta naša kluba bila domačina, sta tekmo morala odigrati v Budimpešti, saj v Pomurju ni posluha za hokejiste, izogibajo pa se jih celo lastniki dvoran, ki nikoli niso imeli v gosteh hokeja, kar kvečjemu nakazuje na dejstvo, da se v ozadju  skriva prikrita gonja proti hokeju. 

 V takem vzdušju sta se najprej medsebojno pomerila oba naša predstavnika. Spet so se igralci Moravskih Toplic pokazali kot trd nasprotnik Lipovcev, saj so na srečanju bili boljši nasprotnik, vodili do samega konca in za povrh imeli v zadnji minuti še neverjetno priložnost za zmago, ko je dvakratni strelec Aljoša Črnko zgrešil prazna nasprotnikova vrata. V drugem srečanju so igralci Moravskih Toplic imeli nasproti ekipo Soroksari. Madžari že več kot deset tekem ne poznajo poraza. Toda naši fantje so jih vse do 17. minute stiskali na njihovi polovici v nadaljevanju pa predvsem zaradi kratke klopi popustili in doživeli znosen poraz.

Presenečenje je bilo drugo srečanje Lipovcev z ekipo Epitok. Čeprav gre za tehnično dobro ekipo smo čakali zmago naših prvakov, ki pa so Budimpešto zapustili poraženi in bodo imeli do tekem evropskega pokala še precej dela. Prav tu so igralci Moravskih Toplic pokazali lepo gesto do hokejskih kolegov iz Lipovcev. Ker slednji imajo možnost le kondicijskih treningov, so jim igralci Moravskih Toplic odstopili dva svoja termina za dvoranskih trening z žogico. Z tem so tekme intelige končane. Zaradi obilice hokejskih dogajanj so se predstavniki klubov in komisar interlige dogovorili, da ne bo zaključnega turnirja, ampak le redni del, po katerem se oblikuje končna lestvica. Tako sta naša kluba osvojila 4. mesto (Lipovci) in sedmo (Moravske Toplice). A je to tisto kar so pričakovali, pa bodo klubi povedali v prihodnje.