Aktualno

V nedeljo ura resnice + Vikend evropskih pokalov

Triindvajseto prvenstvo Slovenije, kot državno prvenstvo se bliža koncu. Prihajajoči vikend bo namreč dal najboljše v vseh razpisanih kategorijah in s tem zmagovalcem v članski konkurenci omogočil v naslednji sezoni udeležbo na tekmah evropskega pokala.

Tokratni finalni turnir bo potekal

(kot je že tradicija iz preteklih let) v športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti. Prvi se bodo ob 10:30 pomerili 14-letniki, uro za njimi 10-letniki in ob 12:30 še 16-letniki. Seveda pobereta največ zanimanja najvišji selekciji. V konkurenci članic se bosta ekipi Moravskih Toplic in Triglava Predanovci udarili ob 14:00, člani Lipovcev in Triglava Predanovci pa ob 15:00 uri. Tako bi morala biti uradna razglasitev (če ne bo kazenskih strelov) okrog 16:00 ure. V različnih klubih se na finalni turnir pripravljajo različno. Zagotovo pa bodo med najglasnejšimi navijači Moravskih Toplic, ki pripravljajo pravi festival vuvuzel, navijaškega artikla, ki je zaznamoval svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki. Komu bo zadnje dejanje domačega prvenstva prineslo največ nasmeha na lice, bo torej znano kaj kmalu.

A še prej (v soboto) morata oba naša predstavnika v dvoranski interligi opraviti gostovanje na Madžarskem. Pravzaprav gre za tekme, ki bi morale biti odigrane v Sloveniji, pa zaradi kroničnih težav z uporabo dvorane na OŠ III v Murski Soboti, morajo odigrati te tekme kot domačini v madžarski prestolnici. V prvem srečanju se bosta medsebojno pomerili ekipi Moravskih Toplic in Lipovcev, v popoldanskem terminu pa bo nasprotnik Moravskih Toplic odlična madžarska ekipa Soroksari, bolj znana kot Rosco.

Vikend evropskih pokalov

Minuli vikend so širom po Evropi zaznamovali reprezentančni turnirji vseh rangov v dvoranskem hokeju za člane. Slovenski ljubitelji tega športa so tokrat imeli srečo, saj sta kar dva turnirja bila v naši neposredni bližini, kar je izkoristilo kar nekaj gledalcev. Turnir najvišjega ranga je potekal v avstrijski prestolnici Dunaj, kjer se je pomerilo osem najboljših evropskih reprezentanc. V sila izenačenem prvenstvu sta finale pred več tisoč glavo množico odigrali reprezentanci Nemčije in domačini Avstrijci. Finale je bil vreden svojega imena, saj so Nemci vsega dve minuti pred koncem imeli dva zadetka prednosti, pa so jih domačini ujeli in izsilili kazenske strele. Tu pa so gostje bili uspešni v vseh poskusih, domačini z enim strelom manj in se veselili novega uspeha. V tekmi za 3. mesto je Rusija bila z 4:3 boljša od Poljske. Proti vsem pričakovanjem sta izpadli reprezentanci Anglije in Švedske.

Turnir drugega kakovostnega razreda je bil v švicarskem Bernu. Tu sta bili zmagovalki reprezentanci Francije in Švice, ki sta se tako uvrstili v najvišji kakovostni razred, izpadli pa sta Slovaška in (spet zelo presenetljivo) Belorusija. Nam najbližji turnir je potekal v hrvaški Zelini. Če bi Slovenija bila udeleženec reprezentančnega evropskega pokala, bi sodelovala na tem turnirju. A finančne težave že nekaj let ne postijo reaktiviranja reprezentančnih aktivnosti, pa čeprav je selektor v mirovanju, Andraž Nemec pripravil odličen plan dela. Na omenjenem turnirju so se napredovanja veselili domačini Hrvati, ob njih pa še Portugalska. Letošnji turnirji, ki so po Evropi odlično medijsko pokriti so še bolj kot minula leta pokazali, da se krog kvalitetnih reprezentanc neverjetno širi. Prihodnji vikend, ko bo pri nas finalni turnir dvoranskega prvenstva, bodo po Evropi tekmovale še članice. Nam najbližji turnir bo v hrvaškem Poreču.