Aktualno

Festival težkih tekem

Predzadnji tekmovalni dan hokejskega dvoranskega prvenstva Slovenije je razblinil vse nejasnosti o tem, kdo bo v nedeljo  v tekmah pobiral smetano. Odkrito rečeno, smo videli zanimive predvsem pa živčne in napete dvoboje v vseh članskih dvobojih.

Za pravi uvod so že poskrbeli 16-letniki, kjer so (malo) presenetljivo igralci Lipovcev

vzeli skalp vrstnikom Triglava in napovedali  izenačen dvoboj v finalu. V ostalih srečanjih nižjih selekcij ni bilo presenetljivih izidov, morda se je več pričakovalo od naraščajnikov Moravskih Toplic.

Popoldanski termin je najprej ponudil dvoboj članic. Čeprav je tekma bila zgolj prestižna je bilo srečanje  borbeno, z številnimi akcijami, igralke Moravskih Toplic pa lahko žalujejo za zmago, saj so imele malo pred koncem dva zadetka prednosti, pa z neizsiljenimi napakami v obrambi  pokvarile umetniški vtis. A kakor koli že - v finalu čakamo lepo srečanje, za katero si ne upamo napovedati zmagovalca.

Prave drame pa so se odvijale v tekmah članov. Čeprav so igralci  Lipovcev  bili že finalisti so neposredno odločali o drugem finalistu. Namreč: če Lipovci premagajo Triglav in Moravske Toplice slavijo proti slednjim, bi bil finale Lipovci : Moravske Toplice.  V hokeju je namreč drugačen sistem točkovanja: zmaga prinaša pet točk, remi tri in poraz za dva ali en gol točko. In ker so igralci Moravskih Toplic v prejšnjem kolo igrali neodločeno z Lipovci že prej pa dobili točko od Triglava se je ponujalo več opcij. Prvi dvoboj članov med Triglavom in Lipovci je zato bil živčen in trd vse do zadnje minute. Cel prvi del so bili igralci Lipovcev v rahli premoči, a se je polčas končal z 1:1. Rahla premoč se je nadaljevala tudi v drugem delu, odločilne pa so bile zadnje minute srečanja, ko so  Lipovci naredili rezultatsko prednost, in postavili Moravske Toplice v položaj, ko sami odločajo o svoji usodi. Srečanje med Moravskimi Toplicami in Triglavom je bil še en dvoboj izenačenih nasprotnikov v katerem so povedli igralci Triglava v 6. minuti iz kratkega kota, kmalu zatem pa so igralci Moravskih Toplic prav tako iz kratkega kota izid poravnali. Izenačeno srečanje (a športno) se je z tem izidom končalo ob polčasu. V nadaljevanju pa je Anže Fujs  priigral rezultatsko prednost svoji ekipi v 27 minuti. Ko je že kazalo da je vsega konec so igralci Moravskih Toplic  v predzadnji minuti spet zadeli iz kratkega kota. V želji po še enem zadetku so se nato pomaknili v napad, a  na sredi igrišča zgubili žogico in Tadej Mikola je še v isti minuti odločil drugega finalista.

Tako nas zadnjo januarsko nedeljo čaka le še zaključni turnir, ki pa bo kot kaže postregel z izenačenimi dvoboji. Za zakluček ZHNTS spet pripravlja spremljujoči program, tako da bodo gledalci dva krat prišli na svoj račun.

REZULTATI:

U10:
Moravske Toplice: Triglav Predanovci 18:0 (11:0)
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič 8, Alex Elijaš 4, Nina Vink, Danaja Škrilec 3 in Laura Schmidlechner 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 2:6 (2:5)
Strelci za Triglav: Anej Sinic in David Car.
Strelke za Lipovce: Ana Vegič 3, Laura Maučec in Lucija Toplak.

U14:
Triglav Predanovci : Lipovci 8:1 (6:0)
Strelci za Triglav: Žan Zrinski, Nejc Potokar 5 in Alan Nemec.
Strelec za Lipovce: Luka Vegič.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 0:14 (0:4)
Strelci za Triglav: Alan Nemec, Tilen Car 3, Nejc Potokar 2, Žan Zrinski in Mitja Dšuban 4.

U16:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:7 (0:4)
Strelec za M.Toplice: Aleš Malačič.
Strelci za Triglav: Mitja Dšuban 2, Žan Zrinski 2, Nejc Potokar, Alan Nemec in Tilen Car.

Lipovci : Triglav Predanovci 2:1 (0:1)
Strelca za Lipovce: Luka Vegič in Jure Gruškovnjak.
Strelec za Triglav: Nejc Potokar.

Phönix Mattersburg : Triglav Predanovci 1:6 (0:3)
Strelec za Phönix: Manuel Schugal.
Strelci za Triglav: Sašo MIkola, Žan Zrinski, Alan Nemec, Jernej Horvat, Tilen Car in Mitja Dšuban.

Članice:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 5:5 (2:2)
Strelke za Triglav: Sanja Kropec 2, Andreja Rituper, Danijela Gomboc in Mateja Grah.
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 3, Alja Mesarič in Melanie Smodiš.

Člani:
Lipovci : Triglav Predanovci 4:1 (1:1)
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 2, Uroš Balažic in Beno Vrbnjak.
Strelec za Triglav: Tomaž Panker.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:3 (1:1)
Strelec za M.Toplice: Peter Fras 2.
Strelca za Triglav: Anže Fujs 2 in Tadej Mikola.