Aktualno

Napeto, izenačeno, kvalitetno...

Drugega tekmovalnega dne dvoranskega prvenstva v hokeju na travi je bilo, zaradi gostovanja Triglava Predanovci v Avstriji, sicer manj tekem, a ves videni program je bil prava paša za oči, tudi z nekaterimi presenečenji.

V konkurenci deset letnikov so igralci Moravskih Toplic letos tako suvereni, da bi vse razen prepričljive zmage na vseh tekmah bilo prvovrstno presenečenje. Bolj pa so izenačena srečanja v ostalih nižjih selekcijah. Tu so letos razmerja moči tako razporejena, da vsaka ekipa lahko premaga nasprotnika, kar še dodatno daje čar omenjenim tekmam. V konkurenci 16 letnikov je v prvenstvo vključena tudi avstrijska ekipa Phönix Mattersburg, a doslej niso bili konkurenčni vrstnikom iz Slovenije.

Tokrat smo videli prvi obračun v

konkurenci članic. Kljub dejstvu, da so vse akterke na parketu partnerice na tekmah slovensko-hrvaške lige, tega v srečanju ni bilo čutiti. Trdo a športno srečanje je bilo zelo dopadljivo za gledalce in tudi povsem izenačeno. Pravzaprav smo celo pričakovali večjo premoč igralk Triglava, saj je izkušenost na njihovi strani, pri igralkah Moravskih Toplic pa je povprečna starost pod osemnajst let. Le-ta se bo dvignila v spomladanskem delu, ko se na igrišče po materinstvu vračata Danijela Küčan in Tadeja Sambt. V srečanju pa se je pokazalo, da so prevlado triglavk v tehnični igri njihove nasprotnice izničile z hitrostjo. In tako smo dobili kvaliteten dvoboj z številnimi lepimi potezami in velikim pričakovanjem obeh naslednjih srečanj. Omeniti velja odlično igro še ene povratnice po materinstvu, Danijele Gomboc, kateri odsotnost z igrišč ni pustila prav nobenih posledic, kar je bilo videti tudi z dvema lepima zadetkoma in odlično igro.

Ko smo že mislili, da smo videli vse lepo, kar nudi hokej v ženskem srečanju, se je zgodil članski dvoboj Moravskih Toplic in Lipovcev, ki pa je postregel z še enim izredno kvalitetnim srečanjem, katero pa bi se lahko končalo tudi z prepričljivo zmago katere koli ekipe.  Prvi so povedli igralci Lipovcev. Potem, ko so igralci Moravskih Toplic naredili nedopustno napako in povsem nenevarno žogico spuščali v gol-out, se je od zadaj prikradel Robert Mesarič in jo preusmeril v gol. V izenačenem in kvalitetnem srečanju je do odmora izid poravnal Julien Panker. V drugem delu srečanja so Lipovci z zadetkoma Vrbnjaka in Martina Mesariča v 32. in 34. minuti spravili nasprotnika v navidez nerešljiv položaj. A zelo agresivni in nepopustljivi igralci Moravskih Toplic so v vsega treh minutah z dvema zadetkoma Frasa izid poravnali in v zadnjem napadu imeli celo priložnost za veliko zmago. V tem delu srečanja sta karton rumene barve videla  Küčan (M. Toplice) kot kapetan zaradi jezikanja ekipe in Robi Mesarič (Lipovci) iz istih razlogov. Kakor koli že, rezultat ustreza dogodkom na igrišču in čeprav sta se obe ekipi pritoževali nad sojenjem, sodnika nista krojila rezultata.

Prihajajoči vikend bo prinsel nov hokejski praznik. Na delu bodo prav vse selekcije, zagotovo pa ima vsaka ekipa svojo računico. Prav vsem se ta zagotovo ne bo izšla.

U10

Moravske Toplice : Lipovci 4:1 (2:0)
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič 2, Alex Elijaš in Ema Vöröš.
Strelec za Lipovce: Alen Maučec.

U14

Lipovci : Moravske Toplice 8:1 (5:1)
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 2, Blaž Berden 3, Jure Miholič 2 in Aleš Kolar.
Strelec za M.Toplice: Filip Bencik.

U16

Moravske Toplice : Phönix Mattersburg (A) 9:1 (6:0)
Strelci za M.Toplice: Julien Panker 4, Filip Bencik 4 in Tanja Könye.
Strelec za Phönix: Samuel Milanollo.

Phönix Mattersburg (A) : Lipovci 1:8 (0:5)
Strelec za Phönix: Rene Stener.
Strelci za Lipovce: Blaž Mujdrica, Luka Vegič, Jure Gruškovnjak 3, Lucija Toplak, Aleš Kolar in Aleš Dravec.

Moravske Toplice : Lipovci 1:3 (1:2)
Strelec za M.Toplice: Julien Panker.
Strelec za Lipovce: Jure Gruškovnjak 3.

Članice:

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 3:1 (1:0)
Strelki za Triglav: Danijela Gomboc 2 in Andreja Rituper.
Strelka za M.Toplice: Petra Dervarič.

Člani:

Moravske Toplice : Lipovci 3:3 (1:1)
Strelci za Lipovce: Beno Vrbnjak, Martin Mesarič in Robi Mesarič.
Strelca za M.Toplice: Peter Fras 2 in Julien Panker.