Aktualno

Začenja se dvoranski hokejski cirkus

Če za katero leto, potem za letošnje zagotovo lahko rečemo, da je bogato z dogajanji okrog dvoranskega hokeja. Že res, da se je  več pričakovalo predvsem od udeležencev dvoranske interlige, a to prvenstvo v taki obliki je letos prvič in pravega vpogleda v razmerje moči v preteklosti nismo niti imeli. Na srečo so rezultatsko  briljirale članice Moravskih Toplic, ki so  od prvega novemberskega vikenda naprej ves čas v zmagovalnem ritmu.

A pravi čar še vedno dajejo tekme domačega prvenstva. Le-to bo letos  po predvidevanjih zelo izenačeno in kakšna morebitna presenečenja niso izključena. Tekmovalo se bo v selekcijah U10, U14, U16, članice in člani. Potrjena pa je udeležba avstrijske kadetske ekipe v Phönix Mattersburg v konkurenci

U16. Za razliko od prejšnjih let, ko se je prvenstvo praviloma začelo prvi vikend v Novem letu, je  tokratni prvi tekmovalni dan že zadnjo nedeljo v iztekajočem se letu. Naslednji  tekmovalni dan bo že naslednjo nedeljo, torej 5. januarja, tekmovalo pa se bo tudi teden dni pozneje, to je 12. januarja 2014. Pred finalnim turnirjem, 26. januarja bo v soboto še turnir interlige v Budimpešti (tisti, ki bi moral biti v Sloveniji, pa hokejisti niso dobili dvorane in so ''domačin'' v Budimpešti). Za zadnji tekmovalni dan, ki bo zaznamovan z finalnimi tekmami pripravljajo na Tekmovalni komisiji še spremljajoči program za gledalce, ki se praviloma zberejo v velikem številu. Po domačem tekmovanju bo še finale interlige - v Avstriji, ter tekme evropskega pokala z Lipovci kot predstavnikom Slovenije.Kot je že praksa zadnjih let je zelo delavna sodniška komisija, ki jo vodi Sašo Sukič pred prvenstvom pripravila seminar za sodnike, ki bodo sodili tekme dvoranskega prvenstva. Tokrat se je v prostorih Veterinarije d.o.o. ki pogosto gosti hokejska izobraževanja zbralo 15 sodnikov, prevladovali pa so predstavniki Moravskih Toplic od koder je prišlo tudi nekaj novincev (tudi dve deklici). Povejmo, da je podobno kot za sodnike, bil pred kratkim pripravljen tudi seminar za delegate.

In tako se triindvajseto dvoransko prvenstvo Slovenije lahko  začne. Naj ponudi obilico dobrega hokeja, napetih dvobojev in dobrega sojenja. In če bo vse to potekalo pred polnimi tribunami, bodo na ZHNTS zagotovo govorili o uspešnem prvenstvu.