Aktualno

Lipovci z dvema ničlama

Obilica dvoranskega  hokejskega dogajanja se je nadaljevala tudi minuli vikend. Brez vsakega pretiravanja lahko povemo, da slovenski hokejisti na travi takega ritma tekmovanj niso imeli še nikoli. In v takem vrvežu tekem se ponavadi zgodi tudi kaj nepričakovanega. Če smo se minule vikende navduševali nad odličnimi predstavami članic  Moravskih Toplic, potem za  ta vikend predstavljata največje presenečenje dva poraza hokejistov Lipovec na gostovanju na Slovaškem. Resda je manjkalo nekaj udarnih igralcev, a v najboljših časih tega kluba se to praviloma niti ni opazilo. Svojo prvo točko so osvojili člani Moravskih Toplic. Tudi oni precej zdesetkani imajo obilico razlogov za žalovanje, saj so v obeh tekmah bili boljši nasprotnik, pa v skladu z tradicijo bili zelo neučinkoviti. Izmed  vseh osmih golov, katere je dala ekipa Moravskih Toplic je izstopal tretji proti ekipi Olcote, ki je bil dosežen iz povsem mrtvega kota, a je žogica našla mrežico med prečnikom in čelado vratarja. Vsekakor gol turnirja. Še eno uspešno gostovanje so opravile članice Moravskih Toplic. Na zadnjem gostovanju v Zelini (odslej bodo tekme v Zagrebu) so najprej bile izrazito boljše od novink v ligi, ekipe Trešnjevke. V večernem terminu pa je sledila prava hokejska poslastica: dvoboj Zelina - Moravske Toplice. Izredno kvalitetno srečanje je prineslo obilico dobrih akcij, lepih zadetkov in zelo hitrega tempa igre. Trener Črnko je rotiral igralke na različnih položajih, kar že nekaj časa bega trenerje nasprotnih ekip. Le-ti že od prve trofejne zmage Moravskih Toplic v avstrijskem Grazu posnamejo vsako njihovo tekmo, a do sedaj to ni rodilo sadov.  V tem trenutku je ekipa Moravskih Toplic enostavno boljša.

Prihajajoči vikend ne bo na sporedu članskih tekem. Edino tekmovanje bo tisto, ob gostovanju hokejskih naraščajnikov v avstrijski prestolnici.

REZULTATI

Članice, Hr-slo liga v Zelini:
Trešnjevka (Hr) : Moravske Toplice 3:10 (0:6)
Strelke za M. Toplice: Danijela Gomboc, Tanja Könye, Melanie Smodiš 2, Petra Dervarič 3, Anita Perme in Sandra Dervarič 2. 
Moravske Toplice : Zeline (Hr) 4:1 (1:0)
Strelki za M.Toplice: Patra Dervarič 3 in Danijela Gomboc.
Interliga, člani, Bratislava
Olcote (H) : Moravske Toplice 4:4 (2:2)
Strelci za M.Toplice: Dejan Küčan 2, Pater Fras  in Uroš Temlin.
Šenkvice (Svk) : Lipovci (Slo) 5:2 (3:1)
Strelca za Lipovce: Beno Vrbnjak in Uroš Stanko.
Moravske Toplice : Epitök (H) 4:8 (2:3)
Strelci za M.Toplice: Saša Dervarič, Uroš Temlin, Srečko Dragojlovič in Dejan Küčan.
Rača (Svk) : Lipovci 3:2 (2:0)
Strelca za Lipovce: Dominik Mesarič in Uroš Stanko.