Aktualno

Sedem zadetkov Petre Dervarič + Oblikovana shema dvoranskega prvenstva Slovenije

Ekipa Moravskih Toplic je na povabilo hrvaške reprezentance, ki se pripravlja na januarski evropski reprezentančni pokal v domačem Poreču odigrala dve prijateljski tekmi in z odličnima predstavama še enkrat prijetno presenetila. V dopoldanskem terminu so v zelo izenačenem srečanju dvoboj končale z najbolj pravičnim izidom 3:3, večerni, povratni dvoboj pa sta obe ekipi izkoristili tudi za uigravanje različnih akcij, predvsem pa testirale igro z peto igralko namesto vratarke. V teh prvinah so na koncu srečanja več zadovoljstva imele igralke Moravskih Toplic, ki so tekom srečanja dvakrat rezultatsko zaostajale za zadetek, a vedno ujele nasprotnice in se na koncu veselile prestižne zmage. Drugi dvoboj je zaznamovala Petre Dervarič, ki je nasprotnicam nasula kar sedem zadetkov.Teža zmage je še nekoliko višja, saj so zaradi študijskih obveznosti doma ostale Tanja Könye, Alja Mesarič in Sanja Kropec. Omenimo, da je na Hrvaškem v zadnjih letih hokej v močnem vzponu. Če je  minula leta hrvaški ženski hokej zaznamovala predvsem odlična ekipa Zrinjevca, se je ta krog sedaj razširil še na dve odlični ekipi: Mladost in Zelino, nastajajo pa še novi centri. In v tej zasedbi je ekipa Moravskih Toplic povsem konkurenčna.

Kot je že praksa od začetka novembra, bodo hokejske dvoranske aktivnosti potekale tudi prihajajoči vikend. Članice Moravskih Toplic bodo še zadnjič v sklopu hrvaško-slovenske lige gostovale v hrvaški Zelini (naslednji turnirji so v Zagrebu, finale pa v Sloveniji) in se v dveh tekmah pomerile z odličnimi domačinkami, ekipo Zeline ter z Trešnjevk, člani Lipovcev in Moravskih Toplic pa bodo gostovali v Slovaški prestolnici Bratislavi, kjer bosta nasprotnika naših hokejistov predstavnika Madžarske, Soroksari in Olcote.

REZULTATI:

Članice, Zelina
Hrvaška : Moravske Toplice 3:3 (1:2)
Strelki za M.Toplice: Petra Dervarič, Danijela Gomboc in Mateja Grah.

Povratna, večerna tekma:
Hrvaška : Moravske  Toplice 7:9 (3:3)
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 7, Andreja Rituper in Mateja Grah:Oblikovana shema dvoranskega prvenstva Slovenije

Potem, ko se je Tekmovalni komisiji pri Zvezi za hokej na travi Slovenije uspelo dogovoriti o izvedbi dvoranskega prvenstva na enakem naslovu, kot je to prvenstvo potekalo doslej, torej v športni dvorani na Osnovni šoli III v Murski Soboti so na Zvezi pohiteli in že pripravili celoten program dvoranskega prvenstva. Le-to se bo za razliko od minulih let začelo že pred iztekom leta, torej 29.decembra, se nadaljevalo še naslednja vikenda v prihajajočem letu, medtem ko bo finalni turnir v nedeljo 26. januarja 2014, dan po finalnem turnirju interlige, ki bo potekal v avstrijskem Wienner Neudorfu. Z tem pa še ne bo konec dvoranskega hokeja, saj ekipa Lipovcev že naslednji vikend odpotuje v Srbijo na tekme evropskega pokala. Skratka, sezona, kakršne doslej nismo bili vajeni.