Aktualno

Odličen začetek Moravskih Toplic tudi v dvorani

Potem, ko so se igralke Moravskih Toplic odločile za sodelovanje v hrvaško-slovenski ligi na prostem, so taiste igralke tudi udeleženke tega mednarodnega tekmovanja v dvoranskem hokeju. In tako sta se ta vikend odigrali prvi tekmi prvenstva v katerem sodeluje sedem ekip. Organizator prvega turnirja je HK Zelina, ista ekipa pa bo gostila tudi drugi turnir 13. decembra. Naslednja dva turnirja bosta v Zagrebu, medtem ko bo finale odigrano v Sloveniji. V ekipi si zelo želijo, da bi tekma o zmagovalcu lige bila odigrana v novi dvorani v Puconcih, saj več igralk prihaja iz te občine, a po slišanem tu hokeju niso najbolj naklonjeni, saj trdijo, da se uničuje parket. Dokaj nenavadno, saj smo v času ko se dobijo materiali, ki prenesejo še tako velike pritiske. Hokej pa se igra tudi po svetu in to v najbolj eminentnih dvoranah. A tam ni Slovenija.

Uvodna tekma  1. kroga je naši ekipi namenila drugo postavo Mladosti. Nasprotnik je bil za uvod po meri, saj so se v ekipi odločili, da bodo na tem prvenstvo dali več priložnosti tudi mladim igralkam. In prav zato je trener ekipe Jože Črnko praktično skozi celo tekmo rotiral vse igralke, ki so ponujeno odlično izkoristile in se skoraj vse vpisale med strelke. Na tekmi so poizkusili tudi z taktiko: vratarka-igralka, kar je v dvoranskem hokeju večkrat praksa, saj se v tem primeru igra razmerje igralk 5:4. To je tudi razlog za nenavaden pogled na listo strelk, kjer je vratarka Sandra Dervarič dosegla več zadetkov od prva dame slovenskega dvoranskega hokeja Petre Dervarič, ki tokrat ni imela velike minutaže.

Več truda za zmago je bilo potrebno vložiti v drugo tekmo, kjer so nasprotnice bile igralke Mladosti KIF. Gre za ekipo, katero sestavljajo študentke za šport, klub pa deluje pod okriljem priznanega zagrebškega športnega kolektiva Mladost. Igralkam se pozna, da so športno odlično izobražene in zagotovo bodo v bodoče številnim klubom mešale štrene. Zmaga naših igralk ni bila nikoli vprašljiva, več kot 15 minut drugega dela pa je spet pripadal hokejskemu mladežu, ki je tudi tokrat upravičil zaupanje.

Začuda prihajajoči vikend ni nobenih hokejskih tekmovalnih aktivnosti. Odigrana bo zgolj prijateljska tekma hrvaške reprezentance z ekipo Moravskih Toplic. Naše sosede se napreč pripravljajo na reprezentančni evropski turnir, ki bo v njim domačem Poreču, za priprave pa rabijo močnega nasprotnika. In v tem trenutku je vroča ekipa Moravskih Toplic zagotovo pravi naslov za kontrolo pripravljenosti

REZULTATI

Hr-slo liga, članice

1. in 2. kolo

 Mladost II  :  Moravske Toplice 0:12 (0:6)
Strelke za M.Toplice: Danijela Gomboc 3, Petra Dervarič, Mateja Grah 2, Melanie Smodiš 2, Lara Črnko, Laura Schmidlechner in Sandra Dervarič 2.

 Moravske Toplice : Mladost KIF 5:2 (3:1)
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 2, Danijela Gomboc in Petra Dervarič 2.