Aktualno

Malo veselja za naša predstavnika + Lipovci ne grejo na Dansko

Prvi turnir dvoranskega hokeja ni prinesel pravega veselja za naše predstavnike. Pravzaprav niti ni bilo za pričakovati, da bi se po vseh težavah z treningi v dvoranah lahko zgodilo kaj boljšega. Že tradicionalne vsakoletne težave z razpoložljivostjo dvoran za treninge se zgolj stopnjujejo in samo fizične priprave, brez dela z palicami zagotovo ne dajejo možnosti za odmevne rezultate. Upravljalci dvoran namreč gojijo mnenje, da hokejisti v dvorani uničujejo podlago in pritožujejo se celo lastniki dvoran kjer hokeja še sploh niso igrali.  Nemalokrat se dobi občutek, da gre za koordiniran nastop. In v takem duhu bodo tudi potekale priprave HK Lipovci za tekmovanje na evropskem pokalu februarja v Srbiji.

Hokejisti Lipovec so kljub temu odigrali zelo dopadljivi hokejski predstavi. V srečanju z ekipo Soroksari, katero ljubitelji hokeja na travi iz preteklosti bolj poznajo kot Rosco so bili tehnično boljša ekipa, poraz pa jim je prinesla izredna fizična pripravljenost Madžarov. Tudi ekipa Moravskih Toplic ni odigrala prvega srečanja tako slabo kot kaže rezultat. Omeniti velja, da so igralci Moravskih Toplic odpotovali v madžarsko  prestolnico zgolj z eno rezervo, kar pa je v novem sistemu igranja, ko se igra 4+1 bistveno premalo, saj je tempo igranja izrazito visok. Tako so v prvem delu bili celo boljši nasprotnik, imeli več strelov na gol, grešili nemogoče, v drugem delu pa niso več zdržali tempa in goli so  kar deževali.

Popoldanski termin je najprej prinesel še eno  dobro predstavo Lipovcev, v kateri so prepričljivo bili boljši od  drugega madžarskega predstavnika Olcote, ter še eno srečanje Moravskih Toplic z dobrim prvim delom in poraznim drugim polčasom.

Naslednji turnir interlige bo sredi decembra v Bratislavi, že to soboto pa bodo igralke Moravskih Toplic začele z dvoranskim tekmovanjem v hrvaško-slovenski ligi. Prva turnirja bosta v Zelini, v klubu pa so se odločili, da bodo v predtekmovanju dali več možnosti mladim igralkam, katere so na obeh turnirjih (Graz in Zelina) dobile manj priložnosti.

 

Lipovci ne grejo na Dansko

V teh dneh je med ljubitelji hokeja na travi odjeknila presenetljiva novica, da se hokejisti Lipovcev ne bodo udeležili letošnjega junijskega evropskega pokala na Danskem, kjer bi se Lipovci ponovno morali boriti za vrnitev v visoko skupino C1. Po besedah predsednika kluba Franca Maučeca je poglavitni razlog previsok finančni zalogaj, saj bi celotni stroški znašali med 17 in 20 000.- eur, to je pa denar z katerim klub trenutno ne razpolaga. Lipovci so odjavo na EHF opravili še pravočasno, tako da jim ne bo treba plačati kazni za neudeležbo. Bodo pa posledično padli v nižji kakovostni razred (CIII), kar pa zagotovo ni dobro za slovenski klubski hokej.

 

REZULTATI:

Interliga, dvorana, Budimpešta

 Lipovci (Slo) : Soroksari (H) 3:6
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič, Dominik Mesarič in Robi Mesarič.

 Rača (SVK) : Moravske Toplice (Slo) 12:2
Strelca za M. Toplice: Aljoša Črnko in Julien Panker.

 Olcote (H) : Lipovci (Slo) 0:9
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko 4, Robi Mesarič, Feri Maučec 2 in Martin Mesarič.

 Moravske Toplice : Šenkvice 0:7