Aktualno

Dvoranska sezona že v polnem zamahu in Tudi Temlin v Avstrijo

Letošnje hokejske aktivnosti na prostem so se končale v skladu z dolgoletno tradicijo - z koncem oktobra. A kljub temu sezona 2013/14 izstopa po tem, da so se dvoranske priprave in tekme začele bistveno prej, kot v minulih letih. Tako so igralci Moravskih Toplic opravili že prvo gostovanje v tujini, kar govori, da  med igranjem na prostem in v dvorani skoraj ni bilo nobenega premora. To potrjuje dejstvo, da se že ta vikend nadaljujejo teme v hrvaški Zelini, kamor na tradicionalni turnir ''Zima'' potujeta ekipi članov Triglava in Moravskih Toplic in članice slednjih. In če  ob tem govorimo zgolj o prijateljskih tekmah se kaj hitro bližajo že tudi prve prvenstvene. Slab teden po gostovanju v Zelini se namreč začenja že sezona dvoranske interlige, prvo gostovanje pa bodo opravili igralci Moravskih Toplic, ki bodo odpotovali na gostovanje v Bratislavo.

Letošnje domače prvenstvo se bo začelo z dvema turnirjema v Puconcih, kjer bodo hokejisti preizkusili novo telovadnico, zaključek pa bo tradicionalno v telovadnici Osnovne šole 3 v Murski Soboti.Letošnje dvoransko prvenstvo bo izstopali po še enem dogudku. V selekciji U16 se bodo našim ekipam pridružili vrstniki avstrijske ekipe Landshockeyverain Phönix Mattersburg. In katere selekcije bodo letos na delu? Tekmovalna komisija pri ZHNTS je razpisala prvenstvo za kategorije U10, U14, U16, članice in člani. Tako nas letos spet čaka obilica tekem , ki bodo popestrile hladne zimske dni.

Tudi Temlin v Avstrijo

Potem, ko smo pred tedni poročali, da se je kot prvi slovenski igralec avstrijski ekipi WAC Wien  priključil igralec Triglava Gregor Fujs lahko sedaj poročamo o  novem prestopu. Iz vrst Moravskih Toplic je v ekipo Graza odšel Uroš Temlin, ki je za  avstrijsko ekipo  tekmoval že na minulem dvoranskem turnirju v avstrijski Koroški prestolnici. Temlinu igranje v tujini predstavlja nov izziv, nezanemarljivo pa je tudi dejstvo, da se je Uroš zaposlil v Grazu in mu je igranje tu enostavno priročnejše. Naj ga spremljajo dobri rezultati, brez poškodb.