Aktualno

Moravskim Toplicam pokal Graza

V avstrijskem Grazu je bil jubilejni 30. turnir v dvoranskem hokeju na travi z udeležbo desetih moških in sedmih ženskih ekip iz štirih držav. Zelo uspešno sta slovenski hokej zastopali ekipi članic in članov Moravskih Toplic, ki sta presegla vsa pričakovanja. Člani so se uvrstili v polfinale, kjer so  v najlepši tekmi turnirja igrali z nemškim Frankfurtom 1:1 (izenačujoči zadetek so prejeli 33 sekund pred koncem tekme  iz kazenskega strela), po kazenskih strelih pa bili poraženi z 4:3. V tekmi za 3. mesto so predvsem zaradi odsotnosti nekaterih igralcev in posledične krajše klopi bili poraženi od domačinov, ekipe Graza z 2:0 in tako dosegli končno 4. mesto. Prav nemška ekipa Frankfurt je bila zmagovalec članskega turnirja, kjer so v finalu premagali hrvaško  Mladost z 4:3, prav tako po kazenskih strelih.

Odličen turnir so odigrale članice, ki so stopnjevale formo iz tekme v tekmo in v zelo kvalitetnem finalu z tremi zadetki Petre Dervarič in enim Tanje Könye bile boljši od hrvaške Mladosti, ter tako prvič slavile na tako kvalitetnem turnirju. Razveseljivo je predvsem dejstvo. da so igralke Moravskih Toplic odigrale odlično v obrambi, saj so na sedmih  tekmah prejele vsega osem zadetkov, dosegle pa kar dvajset. Turnir je imel posebno vrednost tudi zaradi tega, ker se od letošnjega leta igra po spremenjenih pravilih. Svetovna hokejska federacija je namreč sprejela pravilo, da se v dvorani igra po sistemu 4+1, kar pomeni precej več tekanja in sprememba pri sistemu igranja, zlasti pa ekipe morajo biti pozorne, da ne pride do izključitve. In prav zaradi tega je tovrstni turnir bil idealen za spoznavanje novostmi. Naši klubi namreč doslej niso imeli  izkušenj z novostmi, saj so še pred tednom potekale aktivnosti na prostem.

Prihajajoči vikend se na dvoranski hokejski sceni ne bo dogajalo kaj omembe vrednega, zato bodo klubi termine izkoristili predvsem za treninge. Tisti, ki imajo na razpolago dvorane bodo delali z hokejsko opremo, ostali pa bodo zgolj delali na moči. Že teden pozneje pa bo nova dvoranska preizkušnja, na turnirju v hrvaški Zelini.

Rezultati:

člani:
Graz 1 : Moravske Toplice 1:3
Strelci za M. Toplice: Dejan Küčan in Sašo Dervarič 2.

Frankfurt : Moravske Toplice 5:2
Strelca za M. Toplice: Aljoša Črnko in Dejan Küčan.

Black Panter : Moravske Toplice 1:3
Strelci za M. Toplice: Simin Kardoš, Peter Fras in Dejan Küčan.

WAC : Moravske Toplice 2:0

Moravske Toplice : HTC Wien 4:2
Strelci za M. Toplice: Dejan Küčan 2, Aljoša Črnko in Peter Fras.

Polfinale:
Moravske Toplice : Frankfurt 1:1 po kazenskih strelih 3:4
Strelci za M. Toplice: Tadej Tivadar (iz igre), Sašo Dervarič in Peter Fras iz kazenskih Strelov.

za 3. mesto:
Graz : Moravske Toplice 2:0

Članice:
Moravske Toplice : Graz 1  4:1
Strelke za M. Toplice: Petra Dervarič 3 in Mateja Grah.

HAHK Mladost : Moravske Toplice 3:0

Moravske Toplice : Graz 2   0:0

Wienner : Moravske Toplice 1:3
Strelke za M. Toplice: Mateja Grah 2 in Petra Dervarič.

Mödling : Moravske Toplice 0:4
Strelke za M. Toplice: Tanja Könye, Mateja Grah in Petra Dervarič 2.

Moravske Toplice : Greenhorns 5:0
Strelke za M. Toplice: Tanja Könye 2 in Petra Dervarič 3.

Finale:
Moravske Toplice : HAHK Mladost 4:0
Strelkeza M. Toplice: Petra Dervarič 3 in Tanja Könye.