Aktualno

Hokej se seli v dvorane

Potem, ko sta članski ekipi Moravskih Toplic in Lipovcev zadnjo tekmo odigrala vnaprej minulo nedeljo, je za konec aktivnosti na prostem ostala zgolj mladinska tekma Moravskih Toplic in Triglava Predanovci. Za srečanje  se je že vnaprej vedelo, da domačini brez več kot polovice igralcev  iz prvega moštva nimajo pravih možnosti in prav to se je tudi zgodilo. Gostje so bili prepričljivo boljši in visoko zmagali.

Tako je sedaj že čas, da preletimo  tekme domačega prvenstva. V konkurenci deset letnikov ima to sezono primat ekipa Moravskih Toplic. Na krilih odličnega Nikole Preliča in ob pomoči dobre cele ekipe imajo igralci Moravskih Toplic popoln izkopiček. Je pa dejstvo, da se prav v najnižjih kategorijah stvari najhitreje obrnejo iz leta v leto. Pri štirinajs letnikih je primat suverenosti v rokah Triglava Predanovci, ki ima spet odličen in obetaven mladi rod hokejistov. Ekipa Triglava je izrazito izstopajoča tudi pri mladincih, kjer bi vsaka druga uvrstitev ob koncu sezone kot je zmaga bilo veliko presenečenje.Triglavu kot druga ekipa sledijo igralci Moravskih Toplic, ki pa so celotno jesen imali (za nižje selekcije) presenetljivo velik izpad zaradi poškodb.

Posebna zgodba se odvija v konkurenci članic. Pravzaprav moramo biti veseli, da se je ta selekcija sploh obdržala. Po spomladanski vrnitvi ekipe Moravskih Toplic iz Portugalske je po prenehanju hokejskih aktivnosti vrste igralk obstajala temeljita bojazen, da se ne bosta mogli formirati obe ekipi za domače prvenstvo, kaj šelem, da bi se lahko oblikovala ekipa za mednarodne lige. Problem je bil toliko hujši, ker je Moravske Toplice nepričakovano zapustil tudi trener Aleš Zadravec. Na srečo se se je v ženski hokej vrnil prvi trener članic Moravskih Toplic, Jože Črnko, povabil na razgovor vse razpoložljive igralke, in od tu naprej se je spet začela uspešna zgodba ženskega hokeja, ki bi z dolgoročnim delom lahko dala otipljive rezultate. Po materinstvu se je vrnila Danijela Gomboc, ki je lahko vzornica številnim mladim igralkam, študijski odmor pa je na igrišče vrnil tudi odlično Sanjo Kropec. Po jesenskemdelu sta ekipi rezultatsko poravnani.

Tabela domačega prvenstva pri članih ne kaže trenutnega pravega razmerja moči. Če so igralci Lipovcev še vedno suvereni v domačem prvenstvu, so drugo uvrščeni igralci Moravskih Toplic tu zgolj zaradi točk pridobljenih zaradi administrativne napake Triglava. Tekmovalna komisija pri ZHNTS se po licenciranju igralcev striktno drži predpisov in zagotovo noben klub več ne bo v prihodnje spregledal konkurentu nobene napake. Tokrat je kratko potegnil Triglav, kaj hitro se lahko na tem položaju znajde kdo drug.

In tako se poslej hokej seli v dvorane. Letošnje dvoransko prvenstvo naj bi se začelo že v začetku decembra, zato  klubi hitijo z udeležbami na dvoranskih turnirjih. Prvi z udeležbo naših predstavnikov bo že ta vikend v avstrijskem Grazu

REZULTATI:

Mladinci: 

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:11 (0:8)
Strelka za M. Toplice: Melanie Smodiš.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 2, Tadej Horvat 6, Alan Nemec in Domen Godina2