Aktualno

Dva rdeča kartona v Lipovcih, Moravskim Toplicam nova zmaga

Hokejski vikend že dolgo ni postregel z tako nenavadnimi, živčnimi in morda celo presenetljivimi dogodki, kot smo jih videli tokrat. Tako je že uvodno srečanje mladincev iz Lipovec in Moravskih Toplic postreglo z nenavadno zgodbo. Popolna premoč gostov z vsaj  25-imi streli na gol domačinov in nobenega zadetka, ter kar štirje zadetki domačih ob vsega šestih strelih je nakazovalo, da bo vikend nenavaden.

In potem se je zgodila tekma 

domačega prvenstva med člani Lipovcev in Triglavom Predanovci. Uvod, ki je bil povsem izenačen z več priložnostmi zdaj na eni zdaj na drugi strani, ni nakazoval na revijo kartonov, čeprav se je čutila stalna napetost na srečanju. Do odmora so domačini zadeli dvakrat (obakrat iz kratkega kota), goste pa je med živimi držal zadetek Sereca. Ta polčas pa je ponudil zgolj dva zelena kartona in enega rumenega. V drugem delu so na dva zadetka prednosti domačini prišli že po minuti igranja, vendar je veselje trajalo le dve minuti, saj je gol priključka za goste dosegel Horvat. A tako kot celo tekmo dotlej so se igralci obeh ekip vse preveč ukvarjali z sodnikoma. Komentirali so vsako odločitev, protestirali, zahtevali  svoje odločitve... To je rezultiralo še večji napetosti na tekmi v kateri so pa bili bolj spretni domačini, ki so v vsega štirih miutah zadeli tri krat, od tega dva zadetka Robi Mesarič iz kratkega kota. Tu je bila tekma praktično odločena, zaradi pripomb sodnikoma pa sta pri domačih porumenela Sraka in Forjan, pri gosti pa nekoliko prej Mikola (rdeč) v 56. minuti Horvat (rumen) in minuto pred koncem še Panker, ki je rumenemu dodal še karton rdeče barve. Izgleda, da bo spet na delu Tekmovalna komisija pri ZHNTS, saj je sodnik na obnašanje predvsem gostov podal protest na zapisnik srečanja.

Opoldan so članice Moravskih Toplic gostile v hrvaško-slovenski ligi mlado ekipo Zeline. V klubu, ki ima bogato zgodovino z člansko vrsto, očitno odlično delajo tudi z članicami, saj so domačinke bile prepričane, da bo srečanje bistveno lažje. Pa so se uštele. Mlada ekipa Zeline se je prikazala kot dobro tehnično podkovano moštvo , ki je za povrh dobro telesno pripravljeno. Hrvatice so prišle prve v vodstvo, Gombocova pa je rezultat do odmora poravnala. Vse do konca so domačinke bile v rahli premoči, imele več strelov na gol, vratarko Zeline (bivšo nogometno vratarko) pa po zadetkih Grahove in Dervaričove premagale šele  ob koncu srečanja. Ne moremo obiti misli, da bodo igralke Zeline verjetno v naslednjih petih letih prevzele primat doslej najboljši hrvaški ekipi Zrinjevac.

Minuli vikend so bili na delu tudi člani Moravskih Toplic ki so v okviru interlige gostovali pri novincu v ligi, ekipi Mödlinga, v predmestju Dunaja. Odlično srečanje, ki je bilo povsem izenačeno je zaznamoval zadetek Temlina za izenačenje na 1:1. Po prvi četrtini so  domačini na začetni udarec druge četrtine predolgo čakali. Sodnica jim je odvzela žogo, Temlin pa je sam zdrvel z žogico proti nasprotnim vratom. Preden so se domačini dodobra zavedli da ga morajo ustaviti je že bilo 1:1.Nenavaden zadetek, kakršnega še nismo videli, a je zanj bilo potrebno imeti obilico iznajdljivosti.

Prihajajoči vikend bodo najprej v soboto tekme U14, v nedeljo pa dopoldan tekme 10-letnikov , opoldan mladince, ob 14.00 pa v Moravskih Toplicah dvoboj domačega prvenstva med Moravskimi Toplicami in Lipovci. Srečanje bi moralo biti teden pozneje, a sta se oba kluba dogovorila za prihajajoči viken, saj ni nobenih drugih tekem v konkurenci članov.

REZULTATI

Mladinci:
Lipovci : Moravske Toplice 4:0 (3:0)
Strelec za Lipovce: Luka vegič 4.

Člani, DP
Lipovci : Triglav Predanovci 6:2 (2:1)
Strelci za Lipovce: Franc Maučec, Martin Mesarič 2, Beno Vrbnjak in Robi Mesarič 2.
Strelca za Triglav: Domen Serec in Tadej Horvat.

Člani, interliga
Mödling (A) : Moravske Toplice 3:2 (1:1)
Strelca za M. Toplice: Uroš Temlin in Sašo Dervarič.

Članice, hrvaško-slovenska liga
Moravske Toplice : Zelina (Hr) 3:1 (1:1)
Strelke za M.Toplice: Danijela Gomboc, Mateja Grah in Petra Dervarič.