Aktualno

Pri članicah brez zmagovalca

Tako kot pri večini športov, ki se igrajo na prostem je tudi pri hokeju na travi tekmovanje v polnem pogonu. In tako bo ostalo do konca oktobra, ko se bodo klubi preselili v dvorane.

Kot je že praksa so todi tokrat uvod v hokejska dogajanja pripravili igralci nižjih selekci, kjer so bili suvereni mladi igralci Triglava. V prav vseh 

tekmah so dodobra napolnili mreže nasprotnikov in še enkrat več opozorili na vedno odlične naraščajnike iz tega kluba.

Nedeljski termin so najprej zapolnili igralci iz Lipovcev. Le-ti so gostovali pri novincu v ligi, Mödlingu, ki je še brez zmage. A so Avstrijci dodobra presenetili naše prvake, saj so v prvem delu povedli z 2:1, takoj po odmoru razliko še  povečali, pa so se naši predstavniki zbrali in do konca dvoboja rezultat izenačili. Če smo povsem iskreni so naši igralci imeli žogico več v posesti, bili tudi boljši na igrišču, toda v napadu sila neučinkoviti in prav zato je delitev točk povsem zaslužena.

Prvič v novi sezoni so se udarile članice Triglava Predanovci in Moravskih Toplic. Slednje so povedle že v 4. minuti, ko je strel Dervaričove v gol usmerila mlada Vrečičeva.  Kmalu zatem so domačinke izid poravnale in iz kazenskega strela celo povedle. Sledili so trije zadetki Moravskih Toplic, do odmora pa še en uspešen kazenski strel za domačinke. V drugem delu je je svoj bogat repertuar znanja pokazala povratnica po materinstvu, Danijela Gomboc. Vratarko Moravskih Toplic, Sandro Dervarič je premagala  kar tri krat, domačinke pa so imele gol prednosti vse do zadnje minute, ko je gostjam z drugim zadetkom točko priborila Alja Mesarič.

Hokej na več frontah bo tudi prihajajoči vikend. V soboto bo mladinski dvoboj Lipovcev in Moravskih Toplic, v nedeljo pa bodo člani Moravskih Toplic gostovali v Mödlingu na srečanju interlige. Doma bomo ob 11.00 imeli dvoje srečanj. V Moravskih Toplicah bodo v hrvaško-slovenski ligi domačinke v srečanju z Zelino lovile drugo zmago, za točke domačega prvenstva pa se bosta pomerili ekipi Lipovcev in Triglava Predanovci. Srečanje bo v športnem parku v Lipovcih.

REZULTATI

U14
Moravske Toplice : Lipovci 1:3 (1:1)
Strelka za M. Toplice: Danaja Škrilec.
Strelca za Lipovce: Ana Vegič in Luka Vegič 2.

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 11:1 (5:1)
Strelci za Triglav: Jernej Horvat, Nejc Potokar 4, Mitja Dšuban 4 in Alan Nemec 2.
Strelka za M. Toplice: Danaja Škrilec.

Lipovci : Triglav Predanovci 1:8 (0:5)
Strelka za Lipovce: Lucija Toplak.
Strelci za T. Predanovci: Nejc Potokar 2, Jernej Nemec 4 in Alan Nemec 2.

Mladinci:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 17:0 (5:0)
Strelci za T. Predanovci: Tadej Horvat 8, Jernej Horvat, Mitja Dšuban, Anže Fujs 2, Alan Nemec 2, Dominik Zorko 2 in Domen Godina.

Članice, DP
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:6 (3:4)
Strelki za T. Predanovce: Mateja Grah 2 in Danijela Gomboc 4.
Strelke za M. Toplice: Tjaša Vrečič 2, Alja Mesarič 2 in Petra Dervarič 2.

Interliga, člani
Mödling (A) : Lipovci 3:3 (2:1)
Strelci za Lipovce: Erik Balažic, Martin Mesarič in Boštjan Stanko.