Aktualno

Hokejistkam Moravskih Toplic prva zmaga

Lepšega uvoda v hokejski vikend kot so tekme najnižjih  selekcij si skoraj ne moremo želeti. Srčnost mladih hokejistov in boj za vsako žogico obenem pa srčno spodbujanje spremljevalcev je stalnica hokejskih sobot. In če temu dodamo še iznajdljivost mladih virtuozov dobimo občutek da bomo še dolgo gledali lep hokej na travi.

Že naslednji dan 

pa smo videli trdost članskih bojev. Našima predstavnikoma v interligi sta prišli v goste odlični slovaški ekipi, pri čemer moramo povdariti, da je ekipa Šenkvic prišla kot vodilna ekipa interlige. Slovaki so to pokazali na uvodni tekmi dneva v Moravskih Toplicah, ko so oslabljene domačine  zasluženo visoko premagali. Bolj uspešni so bili igralci Lipovcev, ki so vse tri gole Rači dosegli že v prvem polčasu, od tega dva iz igre in enega iz kratkega kota. V popoldanskem terminu so igralci Moravskih Toplic v bistveno boljšem izdanju bili povsem enakovreden nasprotnik Rači, a kot je že navada, bili sila neučinkoviti. Škoda, saj celo zmaga nebi bila nezaslužena. Še eno suvereno zmago so dosegli igralci Lipovcev, ki so popoldan  načeli mrežo Šenkvic v 16. minuti z zadetkom zveznega igralca Martina Mesariča, ob izteku igre pa je dokončno usodo Slovakov zapečatil letošnji novinec v Lipovcih, Uroš Balažic.

Če za naši članski ekipi lahko trdimo, da nista igrali v idealnih pogojih, moramo za članice Moravskih Toplic omeniti, da so igrale v pravem neurju, tekma pa je bila na meji regularnosti. Na pretežnem delu igrišča je bilo precej vode in kaj malo je bilo možnosti uveljavljati hokejsko znanje. V takih razmerah so bile sicer naše igralke izrazito boljše, a nemoremo si kaj, da nebi pomislili na dejstvo, da bi v lepem vremenu nasprotnicam lahko nasule bistveno več golov, ki pa na koncu sezone lahko še kako manjkajo. Prihajajoči vikend se bodo v soboto (14.00) v Moravskih Toplicah najprej pomerili 14-letniki, v nedeljo ob 14.00 pa se bodo najprej pomerili mladinci Triglava Predanovci in Moravskih Toplic, ob 16.00 pa še članice istih klubov. Člani Lipovcev bodo odpotovali k novincu v interligi, avstrijskemu Mödlingu.

REZULTATI

U10, DP
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 7:3 (5:0)
Strelci za M. Toplice: Laura Schmidlechner 3, Danaja Škrilec 3 in Nikola Prenič.
Strelci za Triglav: Blaž Car, Jernej Horvat in David Car.

Lipovci : Triglav Predanovci 6:2 (5:1)
Strelci za Lipovce: Ana Vegič 2, Alen Maučec 3 in Laura Maučec.
Strelca za Triglav: Blaž Car in David Car.

Lipovci : Moravske Toplice 6:8 (4:2)
Strelci za Lipovce: Ana Vegič 2, Laura Maučec 2 in Alen Maučec 2.
Strelci za M. Toplice: Alex Elijaš, Nikola Prelič 2, Danaja Škrilec 3 in Laura Schmidlechner 2.

Članice, Hrvaško-slovenska Liga
Mladost KIF (Hr) : Moravske Toplice 0:4 (0:2)
Strelke za M. Toplice: Alja Mesarič, Tanja Könye, Danijela Gomboc in Petra Dervarič.

Člani, interliga
Moravske Toplice : Šenkvice (Svk) 1:7 (0:5)
Strelec za M. Toplice: Dejan Küčan.

Lipovci : Rača (Svk) 3:1
Strelci za Lipovce: Beno Vrbnjak, Dominik Mesarč in Boštjan Stanko.

Moravske Toplice : Rača 0:4  (0:2)

 Lipovci : Šenkvice 5:2 (3:1)
Strelci za Lipovce:  Martin Balažic, Robert Mesarič, Boštjan Stanko 2 in Uroš Balažic.