Aktualno

Triglav boljši od Moravskih Toplic

Celotno hokejsko dogajanje minulega vikenda je bilo skoncentrirano na nedeljo. Že dopoldan so se članice Moravskih Toplic najprej v sklopu hrvaško-slovenske lige pomerile z igralkami Mladosti iz Zagreba. Ćeprav omenjeno ekipo sestavljajo številne bivše igralke  Zrinjevca, za povrh pa sta v tej ekipi še igralki beograjskega BASK-a,  saj študirata v Zagregu, so se naše prvakinje po uvodnih minutah treme v drugi četrtini odlično pobrale in ves čas bile boljše nasprotnice. A kljub temu so prve povedle gostje, ki so z zadetkom prednosti odšle na odmor. Zatem je mlada Vrečičeva poskrbela za izenačenje, ki pa je trajalo le 12 minut saj so gostje preko Framičeve spet povedle. Za novo rezultatsko poravnavo je v 61. minuti poskrbela Anita Perme, v 64. minuti pa je za končnih 2:3 in s tem zmago za Mladosti bila usodna Dolores Peranič. Škoda, saj so naše igralke  odigrale lepo srečanje, bile bolše  a v napadu precej neučinkovite. Pozna se dejstvo, da napad pokrivajo mlade igralke, med katerimi ni kova igralke Tadeje Sambt, ki je vrsto let bila strah nasprotnih vratark.

Popoldansko hokejsko nadaljevanje se je preselilo v Predanovce, kjer so bili v tekmah 14-letnikov najboljši domači igralci. To je bil uvod v zadnjo tekmo dneva, ko sta se za točke domačega prvenstva omerila Triglav Predanovci in Moravske Toplice. Pravzaprav je tekma bila odločena že prej, saj so pri gostih manjkali prav vsi igralci sredine, mlajši pa niso bili kos zahtevni tekmi. To se je videlo že od samega začetka saj je Triglav v 5. minuti imel že dva zadetka prednosti. V drugem delu srečanja so se moči nekoliko poravnale, a zmaga Triglava je povsem zaslužena, saj so bili boljši tekom celega srečanja. Bo pa končno besedo o tej tekmi imela Tekmovalna komisija pri ZHNTS, saj po informacijah eden od igralcev Triglava ni imel ''odklenjenega'' zdravstvenega statusa na Tekmovalni komisiji in je kljub temu bil na seznamu Triglava. Po informacijah iz Moravskih Toplic tudi delegat ni opravil svojega dela tako, da so gostje vložili pritožbo ter poravnali takso zanjo. In kaj lahko se zgodi da  bo zmaga Triglava Pirova, čeprav so bili le-ti boljši nasprotnik.

Prihodnji vikend bo spet hokejsko zelo bogat. Sobota bo pripadala nižjim selekcijam, ki se bodo udarile po 14.00 uri v Lipovcih, nedelja pa bo namenjena tekmam interlige, saj v goste Lipovcem in Moravskim Toplicam prihajata slovaški ekipi Rača in Šenkvice (ob 10.00 in 15.00 uri). Članice Moravskih Toplic bodo odigrale dvoboj tretjega kola hrvaško - slovenske lige na štadionu Mladosti v Zagrebu ob 13.30 uri. Se bodo veselile prve zmage?

REZULTATI:

U14

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 7:1 (3:1)
Strelci za Triglav: Jernej Horvat, Nejc Potokar, Tilen Podlunšek 2, Mitja Dšuban in Alan Nemec 2.
Strelka za M. Toplice: Melanie Smodiš.

Lipovci : Triglav Predanovci 2:7 (2:4)
Strelec za Lipovce: Blaž Mujdrica 2.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 4, Alan Nemec, Jernej Horvat in Mitja Dšuban.

Moravske Toplice : Lipovci 4:6 (3:3)
Strelci za M. Toplice: Filip Bencik 3 in Melanie Smodiš.
Strelci za Lipovce: Ana Vegič, Lucija Toplak, Blaž Mujdrica 2, Luka Vegič 2.

Hrvaško-slovenska liga, članice
Moravske Toplice : HAHK Mladost (HR) 2:3 (0:1)
Strelki za M. Toplice: Tjaša Vrečič in Anita Perme.

DP, Člani
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 9:1 (5:0)
Strelci za Triglav: Tadej Horvat, Anže Fujs 2, Tomaž Panker 3, Nejc Potokar, Domen Godina in Uroš Vereš.
Strelec za M. Toplice: Dejan Kučan.