Dobre predstave Moravskih Toplic

Minuli vikend je res postregel z pestro ponudbo.

Hokejisti so se potegovali za točke interlige, pa za točke domačega prvenstva, igralke pa za hokejski prestiž v prijateljski tekmi z Hrvaticami.

Interliga, člani

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:3 (2:2)
Strelci za Triglav: Anže Fujs 3, Tomaž Panker in Erik Balažic 2.
Strelci za M.Toplice: Aleš Zadravec, Uroš Temlin in Simon Kardoš.

Lipovci (Slo) : Rača (Svk) 4:1 (1:1)
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič, Boštjan Stanko, Martin Mesarič in Robert Mesarič.

Moravske Toplice (Slo) : Rača (Svk) 0:5 (0:1)

DP, Člani
Moravske Toplice : Lipovci 2:6 (0:0)
Strelca za M.Toplice: Peter Fras in Tadej Tivadar.
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 4, Uroš Stanko in Boštjan Stanko.

Članice, Prijateljska
Moravske Toplice (Slo) : Zrinjevac (Hr) 4:3 (1:1)
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 2, Tanja Könye in Katja Žabkar.


Za največjega osmoljenca vikenda moramo brez konkurence imenovati ekipo Moravskih Toplic, ki je zaradi (v začetku septembra) preložene tekme z slovaško Račo tokrat morala odigrati kar tri tekme. A tokrat jim gre vsa pohvala za odlične predstave, saj so v prav vseh tekmah bili enakovreden tekmec nasprotniku.

Že sobotna tekma za točke domačega prvenstva je pokazala, da se je v igri Moravskih Toplic nekaj spremenilo. Odlično pokrivanje nasprotnika, domiselnost v igri in dobra taktična zamisel sta botrovala številnim priložnostim, ki pa so ostale neizkoriščene. Tiste z streli na domači gol pa je reševal tokrat izvrstni domači vratar Emil Hari. In tako se je odlični polčas končal brez zadetkov. V drugem delu se je odlična hokejska predstava nadaljevala, za domačine pa so bile usodne zadnje minute srečanja, ko so gostje naredili rezultatsko prednost.


Tudi nedeljski dvoboj Moravskih Toplic z slovaško Račo je bil kopija tekme prejšnjega dne, le da so domačini bili tokrat v prvem delu še bolj v premoči, a rezultatsko zaostajali za gol, ki je bil dosežen z enega od dveh strelov v okvir vrat vratarja Harija. Dobra igra se je nadaljevala tudi v drugem delu, kjer je spet bila lepotna napaka domačih neučinkovitost. Slovaki so to kaznovali in v zadnjih minutah dvoboja, ko je priložnost dobil tudi mladi vratar Vogrinec več kart zadeli za visoko razliko v zadetkih. Po prikazanem vsekakor preveliko.
Popoldanski termin je ponudil najprej dvoboj med Lipovci in Račo.Slovaki so povedli že v 4. minuti, ko je zadel Jelačič. Martin Mesarič je za edini zadetek v prvem delu zadel v 23. minuti, odločilne minute za zmago Lipovcev pa so bile tiste med 53 in 62, ko so zadeli kar tri krat in vknjižili po boljši igri tri zaslužene točke. V drugi tekmi popoldneva so pri Triglavu Predanovci gostovali igralci Moravskih Toplic. Še en kvaliteten dvoboj so bolje začeli domačini, za katere je v 16. minuti zadel Anže Fujs, gostje pa so v nadaljevanju povedli preko Zadravca in Temlina. Za rezultat polčasa 2:2 je v 33. minuti zadel Tomaž Panker. Tudi nadaljevanje tekme je postreglo z izenačenim srečanje, za goste iz Moravskih Toplic (vse zadetke so dosegli iz kratkega kota) pa so še enkrat več bile usodne zadnje minute dvoboja, ko so v sedmih minutah tri krat pobrali žogico iz vrat spet odličnega Harija.


Na delu so bile tudi članice Moravskih Toplic. V gosteh so imele odlično ekipo Zrinjevca iz Zagreba. Trener Zadravec je dal priložnost prav vsem igralkam, svoj krst na članski tekmi pa sta doživeli mlada Smodiševa in novinka Perme. Igralke Moravskih Toplic, ki so bile v celem dvoboju izrazito boljše so imele v vratih namesto Sandre Dervarič mlajšo Sašo Zorko, naša najboljša vratarka zadnjih let pa se je preizkusila kot igralka - in pustila odličen vtis.


Prihajajoči vikend bodo v soboto zaznamovali hokejski naraščajniki na turnirju v Predanovcih, nedeljo pa bodo igralci Lipovcev in Triglava Predanovci preživeli na gostovanju v Budimpešti, kjer jim bo nasprotnik v boju za točke interlige tudi slaba igralna površina.