Aktualno

Madžari trd nasprotnik

Obilico dogajanja minulega hokejskega vikenda so v soboto začeli najmlajši hokejski mojstri, ki so v kategoriji do 10 let odigrali tekme v Moravskih Toplicah. Največ uspeha so imeli domačini, ki so z domiselno igro premagali oba nasprotnika. Kmalu zetem so se udarili še mladinci Moravskih Toplic in Lipovcev in tudi tu so bili domačini prepričlivejši.

Slabše se je našima kluboma 

dogajalo v nedeljo na gostovanju v madžarski prestolnici. Tu so pravilioma vedno problemi tako z organizacijo tekem kot z sojenjem. In tej tradiciji se nista mogla izogniti naša kluba.Najprej je proti vsem pričakovanjem  ekipa Soroksari (ljubitelji hokeja jo bolj poznajo kot Rosco) premagala naše  fante iz Lipovcev, ki so bili izredno neučinkoviti, zatem pa so kratko potegnili še igralci Moravskih Toplic, ki so sicer bili povsem enakovredni a jim je kaj več kot zadetek preprečil domači sodnik. V popoldanskem terminu  so se nasprotniki zamenjali in ponovila se je zgodba iz dopoldanskega termina. A tu se je vsaj ekipa Lipovcev bolje znašla in premagala nasprotnika - Olcote. V tekmi med Moravskimi Toplicami in Soroksarijem je pordečel mladi Panker, ki je potem ko mu sodnik po treh zaporednih prekrških nad njim ni dodelil žoge bes prenesel na nasprotnikovega igralca. Sicer pa je to verjetno eno od zadnjih gostovanj naših klubov v tekmah interlige v madžarski prestolnici, saj se prav zaradi takih stvari naši klubi v prihodnje vse bolj spogledujejo (po vzoru članic) z skupno hrvaško slovensko ligo.  Prav članice so minuli vikend začele z prvimi tekmami hrvaško - slovenske lige in za uvod smo videli  srečanje dveh glavnih kandidatov za zmago - dvoboj Zrinjevca in Moravskih Toplic. Srečanje je bilo povsem izenačeno in prav škoda je, da je razigrana Tanja Könye igrala z nalomljeno kostjo na mezincu leve noge, saj se je večkrat znašla v odličnem položaju za zadetek. Naše igralke so srečanje izgubile ne le zaradi neučinkovitosti v napadu temveč zaradi prevelike propustnosti sredine, kjer se lomijo vse tekme. In če dosežeš pet zadetkov in izgubiš, potem je potrebno nekaj spremeniti tudi v obrambi. A žal tudi tu moramo pojamrati nad slabo podlago. Spolzkost igrišča in nanos zemlje po dežju sta dala občutek, da bi naše igralke ta dvoboj na domačem igrišču lahko dobile. A  za to bo še priložnost.

Prihajaoči vikend bodo najprej članice Moravskih Toplic doma gostile hrvaško Mladost (11.00), ob 14.00 uri bodo v Predanovcih začeli dvoboje 14-letniki,  ob 16.30 pa se bodo pomerili še člani Triglava in Moravskih Toplic - za točke domačega prvenstva.

rezultati:

U-10

Lipovci : Moravske Toplice 0:1 (0:0)
Strelka za M. Toplice: Danaja Škrilec

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 6:0 (1:0)
Strelci za M. Toplice: Nikola Prelič, Danaja Škrilec 3, Sara Titan in Laura Schmidlechner.

Triglav Predanovci : Lipovci  2:7 (0:5)
Strelca za Triglav: Blaž Car in Lee Ratnik.
Strelci za Lipovce: A. Vegič 3, Laura Maučec 2 in Lucija Toplak 2.

U18

Moravske Toplice : Lipovci 8:2 ((6:0)
Strelci za M. Toplice: Julien Panker 5 in Alja Mesarič 3.
Strelca za Lipovce: Luka Vegič in Blaž Berden.

 

Interliga, moški, Budimpešta
Soroksari HC (H) : Lipovci (Slo) 1:0 (1:0)

Olcote (H) : Moravske Toplice 3:1 (1:1)
Strelec za M. Toplice: Julien Panker.

Soroksari HC : Moravske Toplice 5:1 (3:1)
Strelec za M. Toplice: Simon Kardoš.
Julien Panker - rdeč karton

Olcote : Lipovci 0:3 (0:1)
Strelca za Lipovce: Robi Mesarič 2 in Feri Maučec.

Hrvaško - slovenska liga, članice
Zrinjevac (Hr) : Moravske Toplice 10:5 (5:2)
Strelke za  M. Toplice: Tanja Könye 2, Petra Dervarič 2 in Mateja Grah.