Aktualno

Tekmovali in družili so se igralci iz sedmih držav

Čez 300  otrok, več kot 100 spremljevalcev, preko 50 hokejistov - veteranov, odlična organizacija in odličen hokej - vse to je značilnost petega mladinskega hokejskega festivala v Predanovcih, bolj znanega kot memorialni festival ''Sašo Fajs''.

Od petka do nedelje se je 28  mladinskih in pet veteranskih ekip iz sedmih držav (v zadnjem trenutku so udeležbo odpovedali Maltežani)  potegovalo za naziv najboljših v svoji konkurenci. Mladinske selekcije 

so tekmovale v konkurenci U10, U12, U14 in U16. Pri najmlajših so bili zmagovalci igralci Zagreba pred domačini, Triglavom Predanovci in Moravskimi Toplicami. Zagrebčani so  bili najboljši tudi v konkurenci dvanajst letnikov, kjer so v odločilni tekmi spet premagali domačine. Daleč naj številčnejša selekcija je bila tista v kateri so tekmovali igralci stari do 14 let. V tej kategoriji so  bili najboljši igralci bulgarskega Akademika, medtem ko so bili igralci Moravskih Toplic z 6. mestom za eno mesto pred Triglavom Predanovci. V tej selekciji so se pomerila tudi dekleta. Zmagovalke prihajajo iz Slovaške, saj je ekipa Zlate Moravce bila pred Subotico in Zagrebom. Razumljivo so najlepši hokej prikazali 16-letniki kjer je spet slavila odlično fizično pripravljena ekipa Akademik iz Bulgarije. Naša prestavnika Triglav Predanovci in Moravske Toplice sta zasedla  3. in 6. mesto.

Vsako leto je posebno poglavje na festivalu druženje nekdanjih hokejistov. Ne zgolj igra, enako pomembna sta izmenjava hokejskih spominov in neredko so le-ti prežeti z številnimi nenavadnimi dogodki. Seveda, saj so nekateri že zakorakali preko sedmega križa, pa še igrajo hokej. In to dober hokej. V tej kategoriji so slavili (po pričakovanju) igralci Subotice, odlično pa so se odrezali domačini, ki so bili drugi.

Hokejski festival ''Sašo Fajs'' pa ni zgolj hokejski praznik. Je praznik vasi Predanovci in pravi primer kako  zna cela vas priskočiti na pomoč ko je to potrebno. In to veliko šteje. Prav zato smo prepričani, da bo tovrstnih srečanj v Predanovci še obilo.