Velika pričakovanja članic

Ob letošnji končani hokejski sezoni je slovenskemu  ženskemu hokeju kazalo zelo slabo. Cela plejada igralk je končala kariero in vse je kazalo da je za nekaj sezon  z ženskim hokejem konec. A z  tem se ni strinjal Jože Črnko, ki je po odhodu Aleša Zadravca prevzel vodenje ekipe članic. Sestal se je z vsemi igralkami iz matičnega kluba in Triglava, ter sestavil  ekipo za katero je prepričan, da bo dala še več  kot dosedanje moštvo. V domačem prvenstvo nastopate ekipi Triglava in Moravskih Toplic samostojno, na vseh mednarodnih tekmah pa sta združeni pod okriljem Hokejskega kluba Moravske Toplice. In prvi treningi kažejo, da so predvidevanja Črnka bila pravilna. Članice se odlično odzivajo na treninge, dobre volje ne manjka in tudi želje po  uspehu ne. Še več - dekleta kujejo dolgoročne načrte in če vemo, da je v slovenskem hokeju še nekaj obetavnih igralk so načrti povsem na mestu. Razveseljivo je spoznanje, da z dekleti delajo tudi v Lipovcih. Tokratno  moštvo je sestavljeno iz izkušenih igralk z številnimi mednarodnimi izkušnjami in iz kadetinj, ki veliko obetajo. Prav zato je za uigravanje hrvaško-slovenska liga prišla kot pravi dobitek.

Andreja Rituper, kapetanka ekipe: ''Letošnja sezona bo ena najbolj napornih do sedaj, saj bomo poleg domačega prvenstva igrale še na treh mednarodnih frontah.Prvič bomo igrale v združeni hrvaško-slovenski ligi, tekmovale pa bomo tudi v zdaj že tradicionalni interligi in na turnirju evropskega pokala.

Ekipa se je v primerjavi z lanskim letom precej spremenila, vendar mislim, da smo tudi tokrat vsaj tako kvalitetne, z treningi pa si želimo to kvaliteto še izboljšati.

V okviru hrvaško-slovenske lige je naš cilj igranje v finalu. Dve hrvaški ekipi nekoliko izstopata, preostale so slabše nasprotnice. V okviru interlige pričakujemo z trdim delom 2. ali 3. mesto, saj je  prvo mesto praktično že na začetku oddano odličnim Avstrijkam. Na turnirju evropskega pokala pa je naš cilj izboljšati peto mesto z letošnjega turnirja na Portugalskem in tako igrati tekme za napredovanje, ki jo igrajo prve štiri ekipe iz predtekmovanja. Sezona bo torej zelo naporna, toda z trdim delom sem prepričana, da nam bo uspelo doseči zastavljene cilje.''

Jože Črnko, trener: '' Po vseh pomladanskih pretresih v ženskem hokeju sem po prvih treningih prav prijetno presenečen in zelo zadovoljen. Ekipa ki smo jo sestavili za prihajajočo sezono veliko obeta in upam si trditi da bodo ta dekleta dala hokeju še precej odmevnih rezultatov. Zato je delo na treningih prijetno, dekleta pa so lačna hokeja in že sedaj lahko le žalujemo, da je igrišče v Moravskih Toplicah tako uničeno, saj ni prav nobenih možnosti, da bi v prihodnje  doma organizirali tekme evropskega pokala in z tem pokazali naš hokejski potencial. Ta ekipa se ne sme ustaliti v C3 razredu evropskega hokeja.''