Aktualno

Hokejska Zveza v polnem pogonu

V svetu politike velja pravilo, da novi vladi mediji pustijo prostih prvi sto dni, nakar se opravijo prve ocene njenega delovanla.  V hokeju na travi je ta rok že zdavnaj potekel, a je tudi sedaj za oceno dela pravi trenutek. Naj spomnimo, novo vodstvo je bilo izbrano v prvi polovici lanskega decembra, ko je takratni predsednik Ivan Kramperšek predvsem zaradi zdravstvenih in deloma tudi službenih razlogov dal nepreklicni odstop.

Že  ob odstopu  Kramperška je bilo omenjeno, 

da je ob odhodu pustil boljše stanje kot ga je prejel, poravnal pa je tudi vse finančne obveznosti za nazaj. Njegovo delo je nadaljevala tudi nova ekipa, ki pa se je dela lotila še bolj intenzivno in brez vsakega pretiravanja lahko omenimo da obstoječe vodstvo Zveze za hokej na travi Slovenije (ZHNTS) deluje bolje od vseh dosedanjih.Aleš Skalič, ki prihaja iz vrst Hokejskega kluba Moravske Toplice, je oblikoval mlado ekipo, polno zagona, ki si zadane cilje nastavi tako, da so tudi izvedljivi. Zveza ima odlične odnose z Evropsko hokejsko federacijo, kar pa je nadaljevanje dobrih odnosov že predhodnega sekretarja Zorana Zrima. Tudi v Tekmovalni komisiji, katero vodi Gorazd Zajc so stvari pripravljene pravočasno, v stalnem stiku pa je komisija tudi z ostalimi zvezami iz katerih prihajajo klubi udeleženci mednarodne lige. Že ves čas pa se kot vodja sodniške komisije odlikuje delo Saša Sukiča, ki klube sproti obvešča o novostih na področju sojenja, pripravlja seminarje za mlade in uveljavljene sodnike, predvsem pa je pohvalno, da si ogleda številne tekme in po tekmah z sodniki analizira sojenje. Nad vsem delovanjem pa bdi generalni sekretar ZHNTS Andrej Grah, kateremu ne zmanjka idej za dobro hokeja. V času njegovega delovanja sta bila opravljena dva izobraževalna seminarja za vaditelje, bil je opravljen mednarodni kamp, dela se na množičnosti, predvsem pa je pohvalno, da je ZHNTS prvič dobila osebo, ki deluje profesuionslno. Že res da za določen čas, a se je vsaj začelo z novim pristopom dela. Morda je še nekaj rezerve v večji prepoznavnosti tega športa, a ne bodimo perfecionisti in pustimo nekaj rezerve.

In tako lahko predsednik Skalič  deluje res ko oseba ki predstavlja hokej, za razliko od dosedanjih predsednikov ki so morali kot predsedniki tudi opraviti največ dela. Da bi le to vodstvo preživelo čim več mendatov. Do sedaj to ni bila uveljavljena praksa, saj je zadnji predsednik, ki je oddelal celoten mandat bil Franc Küčan.