Aktualno

Devet novih hokejskih vaditeljev in Obeta se obnovitev hokejske reprezentance

Zveza za hokej na travi Slovenije(ZHNTS)  je drugo leto zapored pripravila izobraževanje za vaditelje hokeja na travi. Tokrat je seminar potekal v klubskih prostorih in na športnem igrišču v Lipovcih, začel pa se je konec maja. Predavatelji  so spet bili eminentni športni pedagogi. Za praktični del so na ZHNTS spet za tri dni pripeljali priznanega nizozemskega strokovnjaka Norberta Nederlofa, ki je navduševal tečajnike tudi lani. Tudi tokrat je seminar potekal za udeležence brezplačno, saj so ga financirali iz Evropske unije - evropskega socialnega sklada ter ministrstva za izobraževanje, znanost, kolturo in šport. Izvajalec seminarja je OKS - Olimp d.o.o.

Na letošnjem seminarju so se najbolj izkazali člani Moravskih Toplic, od koder je prišlo kar šest  tečajnikov od tega štiri članice. V nedeljskem popoldnevu so se tečajnikom pri praktičnem delu pridružili lanski ''diplomanti'' ki za podaljšanje veljavnosti hokejske izobrazbe morajo imeti opravljeno permanentno izobraževanje.

Obeta se obnovitev hokejske reprezentance

Naj so klubski rezultati slovenskih hokejskih klubov

klubov še tako zadovoljivi manjka našemu hokeju na travi še ena velika stvar. Reprezentanca.  Le - ta je neaktivna od leta 2009, ko so fantje odigrali zadnji turnir Challenge 1 v Zagrebu in obdržali z 5. mestom status v tej kategoriji. Od takrat pa se reprezentanca več ni zbrala in seveda izpadla vnižji rang.

Z prihodom Aleša Skaliča na položaj predsednika ZHNTS so se stvari spet spremenile in reprezentanca bi naj spet bila smetana na torti. Toda - naj bi bila! Po sobotnem izobraževanju trenerskih tečajnikov so se v klubskih prostorih v Lipovcih zbrali predstavniki klubov, katerim je Andraž Nemec predstavil svoje videnje dela z reprezentanco. Naj spomnimo. Prav pod taktirko Nemca je naša reprezentanca dosegla največje uspehe in prav zato so se na ZHNTS odločili, da je Andraž prvi kateremu zaupajo to pomembno vlogo. Na sestanku niso sprejemali sklepov, saj morajo predstavniki klubov seznaniti vodstva klubov, ti pa morajo podati svoja mnenja. A že tam je bilo naznanjeno, da se pogledi Nemca zelo pokrivajo z pogledi Moravskih Toplic, pa tudi v Lipovcih niso nasprotovali predlogu. Vprašljiva je edino vloga Triglava Predanovci. Sekretar ZHNTS Andrej Grah je klube zaprosil naj svoja mnenja in poglede pripravijo do memoriala Sašo Fajs, ki bo potekal v začetku septembra v Predamnovcih.

Na sestanku so razpravljali tudi o sodelovanju članic Moravskih Toplic v Hrvaško-slovenski ligi, razgovor pa je šel tudi v smer, da bi se slovenski članski klubi v letu 2014/15 pridružili hrvaškim v skupni ligi. Mnenja so namreč, da bi ta liga bila še močnejša od sedanje interlige. Ob vsem tem veseli dejstvo, da so v ZHNTS po prihodu novega vodstva zelo aktivni z željo po pozitivnih spremembah.