Aktualno

Čas je za premik naprej

Končano je dvaindvajseto prvenstvo Slovenije v hokeju na travi. Če si  pri članicah edini ženski ekipi Triglav Predanovci in Moravske Toplice v zadnjem času izmenjavata titulo najboljše, se ekipa Lipovcev pri članih veseli že osemnajstega državnega naslova. In nič ne kaže, da se misli odreči tej tituli.

 Igralci Lipovcev so res nekaj posebnega. Čeprav je ekipa precej stara in smo že pred leti napovedovali, da se jim era izteka zaradi starosti se vedno znava pojavljajo v smislu znanega reka o vinu. Moštvo, ki je dalo slovenskemu hokeju na travi zelo veliko je v Sloveniji tako suvereno, da je domače tekme končalo brez izgubljene točke. Čeprav so celo sezono odigrali brez vrste (nekoč) standardnih igralcev v ekipo pa se je vklopila le peščica novincev, so na podlagi izkušenj še vedno nepremagljivi v slovenskem prostoru. Nehote se pojavlja vprašanje, če morda ne zmagujejo zaradi padca kvalitete ostalih klubov. A to moramo zanikati saj so 

odlično odigrali tudi interligo in tekme evropskega prvenstva. Še vedno je duša ekipe neuničljivi Franc Maučec, ki bi moral biti vzor prenekateremu otroku, po njem pa bi se lahko zgledovali tudi številni člani. Ob boku  mu je Robi Mesarič, pa brata Stanko in  Martin Mesarič. Seveda imajo fantje podporo v odličnih ostalih igralcih ter izrednem vratarju Vučku.Več od ponujenega se je letos  pričakovalo od ekipe Triglava Predanovci. Ekipa iz katere je prišlo zagotovo največ talentov se ni pokazala v pričakovani luči in ni nadgradila tega kar je obetala. Spet se je začel osip igralcev (kot že nešteto krat doslej) in spet bo potrebno stvariti mlad rod, ki bo pozneje (upajmo) prihodnost našega hokeja. A to traja. Nešteto krat se pojavlja v hokejski vrstah vprašanje, kaj je razlog temu. Zagotovo ne le poškodbe, kot so v klubu več krat trdili, saj je ekipa po odpovedi tekme na Dunaju ''zaradi poškodb'' že naslednji dan igrala skoraj popolna v Moravskih Toplicah. Skratka upravičen je strah, da bomo imeli še eno izgubljeno (odlično) generacijo igralcev Triglava. V Moravskih Toplicah so se po vseh težavah članske ekipe z samim sabo  precej pobrali. Po treh zelo slabih letih je ekipa tokrat prvič pokazala v boljši luči, predvsem pa kaže, da se je dokončno oblikovala. Od stare generacije so tu Fras, Kučan, Škerlak in Dragojlovič, ob njih pa je precej mladih, ki bi ob rednem delu lahko veliko dali klubu. Z prihodom Zorana Zrima je možnost za to še večja. Toda počitka po koncu sezone bo malo in kaj hitro bodo imeli nove možnosti za dokazovanje.