Hokejski vikend brez kartonov

Drugi tekmovalni vikend hokejskega prvenstva je ponudil obilico hokejskega dogajanja. Aktivnosti so se začele že v soboto popoldan, ko je bilo prvo druženje selekcije u10, oziroma kot jih na Tekmovalni komisiji imenujejo odslej - mlajši dečki.

A izgleda, da če ni razpisanih tekem tekmovalnost pade, saj je udeležba z strani klubov Moravske Toplice in Triglav bila zelo slaba. Žal, saj so se v Lipovcih na dogodek dobro pripravili.
Obilo zanimivega smo doživeli v tekmah selekcije starejši dečki. Najprej so Igralci Moravskih Toplic bili boljši od druge ekipe Lipovcev, zatem pa so igralci prve ekipe Lipovcev bili prepričljivo boljši od vrstnikov iz Predanovcev. Kar nekoliko presenetljivo so v nadaljevanju igralci Triglava odščipnili točko nasprotnikom iz ekipe Lipovci 2. To je sploh prva točka kakšne mlajše selekcije Triglava po ponovnem zagonu mladinskih selekcij. Najboljšo tekmo v dopoldanskem terminu sta zagotovo prikazali ekipi Moravskih Toplic in Lipovcev 1. V povsem izenačenem dvoboju, kjer so igralci iz Moravskih Toplic bili vsaj enakovreden nasprotnik so domačini bili spretnejši pred sicer odličnim vratarjem Kocet-Puhanom. Gostje pa lahko le žalujejo za odsotnost dveh ključnih igralk. Za kadetsko tekmo domačinov in Triglava bi bilo vse drugo kot visoka zmaga domačinov veliko presenečenje, katerega pa nismo videli. Tako so se Lipovci veselili visoke zmage, nasprotnikom pa gre pohvala za drzen pristop.
Največ pričakovanja je bilo od članske tekme istih nasprotnikov. A sta Maučec z hitrima zadetkoma (v 4. in 5. minuti) ter Katovski z dvema zadetkoma do polčasa naznanila kdo želi ostati najboljši na slovenski hokejski sceni. Drugi polčas je sicer bil bol izenačen, saj so ga domačini dobili le za gol. A vprašanja o zmagovalcu ni bilo. Tako lahko tekmo v Lipovcih opišemo kot klasično srečanje, odigrana v dobrih pogojih in v športnem duhu, saj nismo videli niti enega kartona, nobene barve. In tako je bilo celotni vikend. Seveda bo obilica hokeja tudi prihajajoči vikend. Najprej se bodo v soboto v Moravskih Toplicah družili najmlajši z začetkom ob 16.00 uri. Vso ostalo dogajanje pa bo v Lipovcih, čeprav so domačini igralci Moravskih Toplic. Začelo se bo z tekmami U13 ob 9.30, nadaljevalo z kadetskim srečanjem ob 13.00 uri in končalo z tekmo članov Moravskih Toplic in Lipovcev. Začetek: ob 16.30.

U13:
Moravske Toplice : Lipovci 2   7:0
Strelci za M. Toplice: Vita Ošlaj 4, Mai Domjan 2 in Barbara Sambt.
 
Lipovci 1 : Triglav Predanovci  7:0
Strelci za Lipovce 1:  Eva Maučec 2, Tim Pivar 2, Žiga Štiblar 2 in
Žiga Štiblar.
 
Triglav Predanovci : Lipovci 2   3:3
Strelca za Triglav: Tija Dervarič in Primož Sukič 2.
Strelec za Lipovce 2: Luka Rogan 3.
 
Lipovci 1  : Moravske Toplice 3:1
Strelca za Lipovce: Eva Maučec 2 in Žiga Štiblar.
Strelka za M. Toplice: Vita Ošlaj.
 
U16:
Lipovci : Triglav Predanovci 15:0
Strelci za Lipovce: Špela Berden 3, Eva Maučec, Timotej Tivadar, Luka
Makovec, David Tinev 2, Alen Maučec, Marcel Stanko 4 in Samo Vučko 2.
 
Člani:
Lipovci : Triglav Predanovci 8:3
Strelci za Lipovce: Feri Maučec 2, Matjaž Sraka, Peter Katovski 3,
Alen Maučec in Luka Makovec.
Strelca za Triglav: Nejc Potokar in Tadej Mikola 2.


Foto: druženje najmlajših
(jč)