Aktualno

Lipovci v C2, Moravske Toplice in Triglav peta

Zelo raztegnjen hokejski vikend je za sezono 2012/13 okronal zmagovalce tekem evropskih pokalov in razžalostil tiste, ki so izpadli iz skupine. Žal so med slednjimi tudi igralci Lipovcev, ki so sicer turnir odigrali dobro in  celo bili v boju za napredovanje, a o tem niso odločali sami. Potem ko so domačini, Slavija presenetljivo ukradli točko Belorusom so se naši prvaki znašli na tretjem mestu v skupini in se potegovali za zmago, ki bi pomenila obstanek v zelo močni skupini C1. Pa jim v elementu igre, ki jim je v preteklosti prinašal toliko radosti (kazenskih strelih) ni uspelo in bodo prihodnje leto član skupine C2.

Triglav Predanovci je po vseh težavah, katere je imel pred odhodom osvojil zadovoljivo  5. mesto. Obe ekipi, ki napredujeta sta pokazala vrhunsko igro, v oči pa bode spoznanje, da je turški hokej na travi v strašnem pohodu.

Turkinje so ob izrednih Švicarkah bile zmagovalke tudi pri članicah, ki so igrale na Portugalskem. Moravske Toplice so z zmago, porazom in remijem dosegle več kot so lahko sanjale, saj so odpotovale z povsem zdesetkano ekipo. Zato je rezultat pozitivno presenečenje. Po turnirju je igralsko sezono zaključila dolgoletna igralka Katja Žabkar REZULTATI

Člani, Challenge 1, Praga
Slavia Praha (CZ) Lipovci (Slo) 0:1 (0:0)
Strelec za Lipovce: Slavko Forjan.

Minsk (Blr) : Lipovci (Slo) 7:0 (5:0)

Servette (Sui) Lipovci (Slo) 3:3 (2:2)
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič 2 in Martin Mesarič.

Lipovci (Slo) : Plzen Litice (Cz) 3:3 (1:1) - 3:6 po kazenskih strelih
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko 2 in Dominik Mesarič.

Lipovci so osvojili 7. mesto in se skupaj z Švicarji selijo v Challenge 2. Napredujeta Atasport (Aze) in Whitchurch (Wal). 

 

Člani, C3, Bratislava

NSA Sofija (Bul) : Triglav Predanovci (Slo) 4:1 (2:0)
Strelec za Triglav: Anže Fujs.

Saroksari (Hun) : Triglav Predanovci (Slo) 4:5 (1:2)
Strelca za Triglav: Gregor Fujs 4 in Anže  Fujs.

Triglav Predanovci (Slo) : Šenkvice (Svk) 1:12 (0:3)
Strelec za Triglav: Tadej Mikola.

Lokomotiva Sofia (Bul) : Triglav Predanovci 2:8 (1:3)
Strelci za Triglav: Anže Fujs 3, Domen Serec in Gregor Fujs 4.

Triglav Predanovci je osvojil 5. mesto. V višji Challenge 2 se selita domačin, Šenkvice in turški Polisgucu. Izpadata predstavnika Finske (Seinajoki United) in  Bulgarije (Lokomotiva Sofija)

Članice, C3, Porto
Moravske Toplice (Slo) : Eagles (Gib)  0:0

Olten (Sui) : Moravske Toplice 9:0 (5:0)

Moravske Toplice (Slo) : Hawks (Gib) 1:1 (0:0) - 5:4 po kazenskih strelih.
Strelka za M. Toplice iz igre AnitaPerme. Strelke za M.Toplice iz kazenskih strelov: Petra Dervarič, Tanja Könye, Lara Črnko in Senta Domjan.

Moravske Toplice so osvojile 5. mesto. V višji C2 se selita švicarski Olten in turški Kecioren Baglum, skupino pa zapušča gibraltarski Hawks.