Aktualno

Izenačena dvoboja v Predanovcih

Tokratni hokejski vikend se je začel že v petek, saj je slovenska reprezentanca U19 gostovala v Zagrebu pri hrvaških vrstnikih. V okviru otvoritve novih reflektorjev na Trešnjevki in ob prisotnosti predsednice in generalnega sekretarja Evropske hokejske federacije je bilo odigrano prijateljsko srečanje bodočih hokejskih mojstrov.

V srečanju, kjer je bil povsem izenačen prvi polčas v drugem pa so se naši mladi upi vse prevečkrat šli hokej na individualni ravni smo dobili občutek, da bi se naši igralci ob večji zbranosti kaj lahko kosali z favoriziranimi vrstniki. A srečanje pred nekaj sto gledalci je kljub temu bilo prijetna spodbuda mladim za nadalnje delo.

Vso ostalo hokejsko dogajanje se je odvilo v športnem parku Triglav v Predanovcih.


Najprej sta se pomerili ženski ekipi domačega Triglava in Moravskih Toplic. Srečanje so bolje začele domačinke, ki so reaktivirale nekaj prej aktivnih igralk in kaj hitro povedle z visokih 3:0. A kljub temu, da so gostje bile brez Domjanove (bolezen), Küčanove, Sambtove (materinstvo) ter mladih Vrečičeve in Smodiševe (napake v registraciji), so se predvsem na krilih izredne Petre Dervarič zbrale in prišle na gol zaostanka. Za poravnanje izida je imela tik pred koncem odlično priložnost Žabkarjeva, a je njen odlični strel zadel v čelado vratarko Triglava in tako je ostalo pri rezultatu Triglav Predanovci 3, Moravske Toplice 2.


Za točke interlige sta se za tekmo članic udarili ekipi članov Triglava Predanovci in Lipovci. Tekma od katere se je veliko pričakovalo ni razočarala, rezultat pa je pravi prikaz razmerja moči na igrišču. Šele sedaj se je videlo kakšna izguba za Triglav je počivanje Gregorja Fujsa, obrambnega domačega igralca, ki je tudi odličen izvajalec kratkih kotov. Gregor ima nalom kosti v gležnju, katerega je staknil zadnji vikend na gostovanju Triglava v Bratislavi.
Tudi prihajajoči vikend bo možnost videti članske hokejske tekme. Že v soboto bo ob 16.00 v Moravskih Toplicah dvoboj med domačini in Lipovci, za točke interlige, v nedeljo pa se bodo ob 10.00 v zaostali tekmi pomerili v športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah domačini in Rača iz Slovaške. V popoldanskem terminu bosta dvoboja med Lipovci in Račo ter Triglavom Predanovci in Moravskimi Toplicami, vse za točke interlige. Vmes pa bo ob 11.30 srečanje članic Moravskih Toplic in Zrinjevca. Zadosten razlog za preživetje vikenda v družbi hokejistov.

 

Članice, DP

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 3:2 (3:0)
Strelki za Triglav: Janja Klemenčič 2 in Mateja Grah.
Strelki za M. Toplice: Petra Dervarič in Alja Mesarič.

Člani, interliga
Triglav Predanovci : Lipovci 2:5 (1:1)
Strelec za Triglav: Erik Balažic 2.
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko 2, Uroš Stanko 2 in Martin Mesarič.

Prijateljska, U 19, Zagreb
Hrvaška : Slovenija 7:3 (2:2)

Strelca za Slovenijo: Tadej Mikola 2 in Anže Fujs.