Aktualno

Lipovci izgubili finale, Robi Mesarič prvo ime interlige

  Končana je deseta sezona srednje evropske lige v hokeju na travi za člane (članice igrajo 12. izvedbo). Prizorišče finalnega turnirja osmih najboljših ekip je bilo v predmestju Dunaja, v športnem parku HC Wienner Neudorf. Slovenijo sta zastopala HK Moravske Toplice, kateri so se potegovali za mesta od 5 do 8 in HK Lipovci, ki so branilec naslova in so se potegovali za mesta od 1 do 4. Sobotni tekmi naših predstavnikov sta prinesli dvoje različnih zadovoljstev. Najprej so hokejisti Moravskih Toplic v izenačenem dvoboju (ob izraziti neučinkovitosti) bili poraženi od madrarske ekipe Olcote in z tem osvojili dokončno 7. mesto, saj se je madžarsko  moštvo Szent Laslo nedeljske tekme odpovedalo,zatem pa so v polfinalnem srečanju Lipovci po pravi drami premagali slovaške Šenkvice. Po rednem delu je bilo 2:2 (strelca Robi Mesarič in Martin Mesrič), po izvajanju kazenskih strelov pa so bili naši prvaki boljši z 6:4.  A za podaljške so trepetali do zadnje minute, saj je  vsega dve minuti pred koncem je vratar Lipovcev Vučko za podaljšanje upanja slovakom obranil kazenski  strel. Skratka, gledalci so videli odličen uvod za nedelska srečanja. V finalni tekmi so se igralci Lipovcev pomerili z domačini, ekipo Wienner Neudorf. Avstrijski predstavnik je v zadnjih letih zelo napredoval, se okrepil z številnimi tujci, klub pa deluje v odličnih pogojih. Našim prvakom ni nič pomagala ne terenska premoč skozi celi srečanje ne zadeta vratnica, ne številni streli na gol avstrijskega vratarja, saj so Avstrijci slavili z 1:0 (1:0). Zadetek je bil dosežen v 10. minuti. Tako smo v desetih izvedbah videli drugo slavje Avstrijcev, enkrat je zmagala slovaška ekipa Rača (ki je v malem finalu premagala Šenkvice),  kar sedem krat pa so zmagali hokejisti Lipovcev. A kljub porazu moramo priznati, da je generalka lipovskih hokejistov uspela, saj so v srečanju bili domiselni, hitri in zadosti telesno pripravljeni. Ob koncu je bil Robert Mesarič razglašen za najboljšega igralca pravkar končane interlige.

Prihajajoči vikend bodo na delu vse mladinske selekcije, v športnem parku Triglav pa bomo videli srečanje med domačim Triglav Predanovci in Lipovci, ki lahko že da letošnjega slovenskega prvaka.

REZULTATI:

Polfinale, člani
Šenkvice (SVK) : Lipovci (SLO) 2:2 (1:0) 4:6 - po kazenskih strelih
Strelca za Lipove iz igre: Robert Mesarič in Martin Mesarič. Strelci iz kazenskih strelov:  Martin Mesarič, Dominik Mesarič, Robert Mesarič in Boštjan Stanko.

Finale:
Wiener Neudorf (A) : Lipovci (SLO) 1:0 (1:0)

Razvrstitev od 5. - 8. mesta
Moravske Toplice (SLO) : Olcote (H) 2:6 (0:3)
Strelca za M. Toplice: Dejan Kučan in Peter Fras.

Szent Laslo (H) : Moravske Toplice (Slo) 0:3 b.b.