Triglav ni več interligaš

Srednje evropska liga v hokeju na travi se bliža koncu. Devet klubov udeležencev, ima vsak po svoj razlog za zadovoljstvo ali razočaranje, nekaj upanja pa je še za vse, saj bo prihajajoči vikend na Dunaju zaključni turnir osmih najboljših ekip na tabeli. Kljub temu, da je ekipa Triglava Predanovci na tej tabeli na sredini (5. mesto) jo na zaključni turnir ne bo. V hokejskih krogih se govori marsi kaj a za uradno izjavo smo povprašali predsednika HK Triglav Predanovci Matjaža Potokarja (klub deluje znotraj športnega društva Triglav Predanovci), ki glavni razlog za izstop vidi v velikem številu poškodovanih igralcev, ni pa zadovoljen tudi z odnosom HK Lipovci do njihovih težav v preteklosti. Na vprašanje ali obstaja nevarnost, da ekipa Tiglava nebi šla na tekme evropskega pokala v Bratislavo, je odgovor bil pritrdilen. Klub bo imel sestanek v petek, ko bo vse znano, kako in kaj do konca sezone. Ob tem pa v Moravskih Toplicah upajo, da jim bo Evropska hokejska federacija v primeru Triglavove odsotnosti z tekmovanja dovolila sodelovanje kot nadomestni ekipi. V tem klubu so namreč v zadnjem času strnili tudi članske vrste, v klub pripeljali za strokovno delo Zorana Zrima, predvsem pa ustvarili pozitivno vzdušje,  katerega je ob slabih rezultatih v zadnjem obdobju že zelo primanjkovalo. 

Ob vseh teh dogodkih pa se pojavlja še nekaj vprašanj. Kakšne snkcije bodo od Triglava zahtevali udeleženci interlige in kako bo odreagiral kmisar Losonci, ki to tekmovanje uspešno vodi iz Budimpešte. Triglav je namreč iz interlige izstopil tudi pred nekaj leti in kaj lahko se zgodi, da se ga kaznuje  z določeno  časovno odstranitvijo. Prav tako je v tekmovanju za evropski pokal. Zna se zgoditi, da v tem kakovostnem razredu Slovenija izgubi eno mesto, zagotovo pa triglavani ne bodo mogli uiti finančni kazni. A o vsem bomo poročali, ko bodo stvari dobile dokončni epilog.

 V senci teh dogodkov so potekale tekme slovenskih udeležencev  v interligi. Ekipa Lipovcev je v Bratislavi odigrala dve zelo kvalitetni tekmi in bila tudi prvič poražena. A ne gre za tragedijo, saj so Slovenci še vedno vodilna ekipa lige. Obe srečanji sta bili povsem enakovredni in o končnih zmagovalcih so odločale malenkosti. Pred zaključnim turnirjem so v Lipovcih optimistični, obenem pa prepričani, da bodo finale izkoristili kot odlično generalko pred tekmami evropskega pokala v Pragi.

Članice Moravskih Toplic so v športnem parku Pavel Rosa na obrobju Bratislave odigrali dve tekmi. Najprej je nasprotnik bila ekipa Nove Dubnice, ki je zelo pomladila ekipo. V dvoboju kjer so naše igralke bile boljše je manjkalo le zadetkov v naspronikovih mrežah, kar pa ne preseneča, saj so naše predstavnice spet bile v nepopolni postavi, za kadetinje ki so igrale na tem položaju pa je zalogaj bil enostavno prevelik. Tudi v srečanju med Račo in Moravskimi Toplicami kljub navidez visokemu porazu naše igralke niso bile v podrejenem položaju. Tudi tokrat je bilo preveč neučinkovitosti, predvsem pa je bil obupno slab izkoristek kratkih kotov. In ker je do gostovanja v Portu manj kot tri tedne bo potrebno pošteno zavihati rokave.

Prihajajoči vikend bo torej znano kdo bo letošnji prvak srednje evropske lige. Bo to ponovno ekipa Lipovcev, ki je daleč najuspešnejše moštvo v tem tekmovanju, ali katera od ostalih ekip, ki so doslej pobrale le dva naslova. A sedaj bomo dobili le prvake pri članih. Članice bodo dale najboljšo ekipo šele sredi junija.

REZULTATI

Člani, interliga:

Rača (Svk) : Lipovci (Slo) 2:3 (1:1)
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko, Robert Mesarič in Dominik Mesarič.

Šenkvice (Svk) : Lipovci (Slo) 3:2 (2:1)
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič in Boštjan Stanko.

Wienner Neudorf (A) : Lipovci (Slo) 0:3 b.b.

Triglav Predanovci (Slo) : Rača 0:3 b.b.

Članice, interliga
Nova Dubnica (Svk) : Moravske Toplice (Slo) 2:1 (1:1)
Strelka za M.Toplice: Tanja Könye.

 Rača (Svk) : Moravske Toplice (Slo) 5:1  (1:1)
Strelka za M. Toplice: Mateja Grah.