To je naša realnost

Sredina januarja je tradicionalni termin, ko se začnejo številna reprezentančna tekmovanja v dvoranskih športih, tudi v dvoranskem hokeju. Del tradicije je tudi dejstvo, da najprej začnejo z prvenstvom moški, naslednji vikend pa še ženske.

In v tem reprezentančnem vrtiljaku so se minuli podaljšani vikend udarili tudi naši hokejski reprezentanti. Turnir v španskem Santanderju na severu Španije je zaznamoval množičen obisk tekem in izredno močna konkurenca, pa čeprav je šlo za tretji kakovostni razred evropskega dvoranskega hokeja. Realno se je naša reprezentanca podala na turnir brez pravih možnosti za odmeven rezultat. Pa ne zgolj zaradi premočnih nasprotnikov, temveč zaradi dejstva, da so v reprezentanci spet manjkali nekateri igralci, ki tja sodijo. Žal že nekaj let trpi reprezentanca zaradi dejstva, da igralci dajejo prednost igranju v klubih na tekmah evropskega pokala, za reprezentančne nastope pa enostavni ni več dopustov ali prostih dni. In ta saga se je ponovila tudi letos. Realno naša reprezentanca v srečanjih z domačini Španci in z Škoti ni imela nobene možnosti. Pravzaprav bi bil vsak dosežen gol že nekaj velikega. In res sta se obe tekmi končali z ničlo v nasprotnih mrežah. A že srečanje z Irsko je ponudilo izrazito boljšo sliko naše reprezentance. Fantje so imeli več priložnosti iz katerih se praviloma zadeva, nepokriti pa so ostali vsi kratki koti. Prva prava priložnost za zmago se je pojavila v srečanju Slovencev z Valižani. Apetiti so porasli zlasti po vodilnem zadetku Slovencev, ko je iz kratkega kota zadel Tadej Mikola. A so Valižani 8 minut pred koncem izid poravnalni in z končnih 1:1 na tabeli zasedli mesto tik pred našo reprezentanco, saj so imeli boljšo razliko v golih. Vsekakor se bodo morali na Tekmovalni komisiji ZHNTS v sodelovanju z vodstvom ZHNTS sprejeti smernice, kako z državnim moštvom v naprej. Prva priložnost o debati pa bo že 8. februarja, ko bo letna skupščina ZHNTS, ki bo tudi volilna. Ta vikend so imeli prvenstvo tudi v ''zgornjem reprezentančnem domu''. Na tistem, najvišjega razreda v Berlinu je slavila domača reprezentanca, torej Nemčija, ki je v finalu premagala naše severne sosede, Avstrijce, ki že dobro desetletje krojijo vrh evropskega dvoranskega hokeja. Prihajajoči vikend se bodo na pot v slovaško Bratislavo podale tudi reprezentantke. Ne bo jim lahko, saj jim bodo vsak dan nasproti stale reprezentantke dveh držav. V petek bodo to reprezentantke Španije in Danske, v soboto Finke in Portugalke in v nedeljo še Irke in Slovakinje. Tudi tokrat bodo vse tekme prenašali preko eurohockeytv.org. Franc Maučec, kapetan članske reprezentance: ''Na prvenstvu so bili Španci in Škoti za razred boljši od ostalih ekip. Ti dve ekipi sta bili izredno kondicijsko pripravljeni in igrali sta odlično taktično. Ostalim bi lahko bili konkurenčni, vandar le če bi bili v polni zasedbi. Tako lahko povemo le, da so naši rezultati v skladu z pričakovanjem. Žal mi je za ne izkoriščene kratke kote. Kljub vsemu je bilo vzdušje v ekipi odlično in fantom ni kaj za očitati. Prijetno je bilo igrati pred tako polnimi tribunami. Ja, hokej v Španiji veliko pomeni.''

Španija : Slovenija 9:0
Slovenija : Škotska 0:9
Irska : Slovenija 4:0
Slovenija : Wels 1:1
Strelec za Slovenijo: Tadej Mikola.
(jč)

Sponzorirano:
"Bil je božični večer. Otroci in mož so na kavču zaspali, jaz sem se odpravila v klet po darila. Ko sem se vračala, sem zagledala čudno oranžno svetlobo... Na mizi sem zagledala goreč venček. Ogenj je segal že do stropa." Tako se božičnega večera pred nekaj leti spominja Laura Črnigoj. V predprazničnem času zgodbe, kot je njena, sploh niso tako redke. V videu si oglejte, zakaj zagori adventni venček in kako lahko preprečite, da bi se doma iz tega razvil požar.