Velika zmaga Moravskih Toplic / Moška reprezentanca potuje v Španijo

Na drugi tekmi mednarodne lige dvoranskega hokeja v kateri nastopajo še prvakinje Slovaške in Madžarske, prvenstvo pa poteka pod okriljem avstrijske hokejske zveze so igralke Moravskih Toplic prvič zmagale. Po neodločenem rezultatu na prvi tekmi, ko so bile na drugi strani igralke Mödlinga, je zdaj proti vsem pričakovanjem padla zelo dobra ekipa WAC iz Dunaja.

Iskreno rečeni, so pri naših prvakinjah želeli le čim boljši odpor, nihče pa ni pričakoval zmage, tem bolj ker je letošnja ekipa Moravskih Toplic zelo pomlajena in praktično sestavljena samo iz kadetinj. A so se dekleta pokazala kot dober kapital kluba in od prve minute diktirale tempo igri. Ni jih zmedla niti serija treh zaporednih kratkih kotov nasprotnic pri katerih so vedno z hitrim iztekom preprečile strel na gol. Edini zadetek Moravskih Toplic je bil dosežen iz kratkega kota, takoj na začetku drugega polčasa. V nadaljevanju so imele še dve priložnosti, ko so bile z nasprotno vratarko iz oči v oči, a se je pokazalo, da je ekipa najšibkejša prav v zaključkih napada, ko je iz polpriložnosti potrebno zadeti. A kot rečeno, dekleta imajo kapital in z hokejsko kilometrino bo prišlo tudi to. Naslednje tekme v tem prvenstvu bodo v februaju.

Članice, Dunaj, mednarodna liga

WAC (A) : Moravske Toplice 0:1

Strelka za M.Toplice: Ema Vöröš.

(jč)


Moška reprezentanca potuje v Španijo

Januar je čas, ko se v dvoranskem hokeju udarijo reprezentance. V ta ples je vključena tudi slovenska moška reprezentanca, ki letos v kategoriji Challenge 2 nastopa v Španiji. Naši fantje se bodo podali na pot v Santander v četrtek 17.1. 2020 zjutraj in opravili večerni trening. Že naslednji dan pa bodo ob 13.15 uri odigrali prvo tekmo z domačini, Španci. Naslednji da, v soboto, bo prvo srečanje z Škoti ob 11.00 uri, v popoldanskem terminu pa bo ob 17.40 uri dvoboj z Irci. Za nedeljo ostaja srečanje z Welsom, ki bo ob 8.25 uri. To bo realno gledano zadnje srečanje naših fantov, saj ni pričakovati, da bi se naša reprezentanca potegovala za zmago in z tem napredovanje v višji kakovostni razred. Vsi nasprotniki naših fantov so na evropski hokejski lestvici pred Slovenci, tako da bi morebiten boj za vrh tabele bil prava senzacija. A svet športa pozna že obilo nenavadnih zgodb in zakaj ne bi enkrat bili prijetno presenečenje Slovenci. Tako kot je praksa v zadnjih letih, bo tudi iz Španije prenos tekem. Vsi ljubitelji hokeja na travi si lahko tekme ogledajo če grejo na spletno stran EHF ki je: eurohockey.org, se registrirajo in uživajo v dvoranskem hokeju.

(jč)

Sponzorirano:
Varno ni nujno tudi dolgočasno in počasi. Preberite izbor najboljših nasvetov za varno pot v najrazličnejših prometnih situacijah.
Še več nasvetov za varno vožnjo pa lahko najdete na portalu Vozim se. V mesecu decembru smo pripravili članka o krožiščih in novih prometnih znakih.
Že krožišča so za nekatere voznike trd oreh. Kaj pa turbo križišča? Preberite vse, kar morate vedeti o krožiščih, da vas noben ne bo zmedlo. 
Cestnoprometni predpisi in prometna infrastruktura se spreminja hitreje, kot si mislimo. Preverite 5 prometnih znakov, ki jih po novem lahko srečamo na naših cestah.