Festival zadevanja vratnic

Drugi tekmovalni dan dvoranskega prvenstva v hokeju na travi je ponudil obilico dobrega hokeja. Če izvzamemo srečanje članov Moravskih Toplic in Lipovcev, lahko brez pretiravanja povemo, da so prav vsa srečanja bil enakvredna, kvalitetna in zanimiva za obiskovalce.

V kategoriji najmlajših, selekciji U10 smo gledali za to starostno kategorijo neverjetno kvalitetno srečanje. Povejno, da so v prvem medsebojnem srečanju istih nasprotnikov igralci Moravskih Toplic igrali po sistemu šestih igralcev in brez vratarja, kar se je pokazalo kot napačna odločitev. Tokrat pa so v vrata postavili novega vratarja (in prvega igralca iz Kobilja, kjer so lani začeli z igranjem hokeja), ki je ob dobri igri soigralcev opravil odlično delo v golu.Ni kaj, že sedaj se lahko veselimo naslednjih tekem selekcije U10, kjer videvamo najbolj srčne dvoboje. Bolj od pričakovanega so bila izenačena srečanja 13-letnikov. Svoj prvi točkovni izplen so dočakali igralci Triglava, ki so sicer premagali vrstnike iz Lipovcev, a priznati moramo, da so slednji bili zelo zdesetkani. V tej kategoriji, ki je najbolj številčna so bili prav vsi dvoboji negotovi, pri čemer treba izpostaviti srečanje med ekipo Lipovci 1 in Moravske Toplice.Pri slednjih je po neizkoriščenih priložnostih napadalcev gol odlično reševal vse boljši vratar Matic Zrim. Za srečanje 16-letnikov poznovalci športa že pričakujejo, da bodi v igri prvi pravi taktični vložki in številne lepe poteze. Le-teh smo se v srečanju med Lipovci in Moravskimi Toplicami nagledali v izobilju. Srečanje dveh izenačenih ekip so bolje začeli prvi, ki so preko Alena Maučeca povedli, a je v začetko drugega dela prednost izničila Nuša Rantaša.Po številnih neizkoriščenih priložnostih na obeh straneh je vsega nekaj sekund pred zadnjim piskom sodnika svoj drugi gol dosegel Alen Maučec in priigral veselje svoji ekipi. Srečanje članic Moravskih Toplic in Triglava je bil dvoboj nasprotij. Na eni strani so bile igralke Triglava, ki prodajajo izkušnje, saj je večina že po meterinstvu. A dekleta niso pozabila igrati hokeja. Nekoliko počasnejšo igro kompenzirajo z potezami, ki kažejo da gre za izkušene igralke. Na drugi strani pa je zelo pomlajena ekipa, v kateri je od ''stare ekipe'' ostala zgolj kapetanka Alja Mesarič. V takem srečanju so izkušnje premagale mladost in pozna se, da so igralke Triglava tudi fizično močnejše. Akljub temu je bila tekma do 6. minute povsem enakovredna in na tem morajo graditi igro v Moravskih Toplicah, če hočejo presenetiti nasprotnice iz Predanovcev. V treh tekmah članov so spet vso smetano pobrali igralci Lipovcev, ki so najprej povozili ekipo Moravskih Toplic, zatem pa bistveno lažje kot pred dvema tednoma premagali še ekipo Triglava. V zadnjem srečanju dneva so se pomerili člani Moravskih Toplic in Triglava Predanovci. Prvi polčas je presenetljivo pripadal prvim, saj so ob odmoru imeli zadetek prednosti. V nadaljevanju pa so se igralci Moravskih Toplic praktično premagali sami, saj je večina zadetkov bila dobljena zaradi nepotrebnih napak, zlasti nepotrebnega preigravanja pred svojim golom. Prihajajoči vikend bo prost tekmovalnega hokeja. Bodo pa treningi reprezentanc, tako moške kot ženske. Pa tudi klubi bodo trenersko aktivni.

U10:

Lipovci : Moravske Toplice 2:0

Strelca za Lipovce: Veronika Erjavec in Luka Rogan.

U13:

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:1

Strelci za M.Toplice: Lan Gomboc 3, Vita Ošlaj in Vito Vitez.

Strelec za Triglav: Nejc Andrejek.

Lipovci 1 : Triglav Predanovci 1:7

Strelci za Triglav: Nejc Andrejek 4, Tvit Trajbarič in Ula Trajbarič. Strelec za Lipovce: Žiga Štiblar.

Triglav Predanovci : Lipovci 2 0:4

Strelki za Lipovce 1: Brina Smodiš in Eva Maučec 3.

Lipovci 2 : Lipovci 1 2:3

Strelki za Lipovce 2: Špela Berden in Brina Smodiš.

Strelci za Lipovce 1: Samo Vučko, Marcel Stanko in Tim Pivar.

Moravske Toplice : Lipovce 2 2:1

Strelca za M.Toplice: Lan Gomboc in Vito Vitez.

Strelka za Lipovce 2: Špela Berden.

Lipovci 1 : Moravske Toplice 2:1

Strelec za Lipovce 1: Samo Vučko 2.

Strelka za M.Toplice: Vita Ošlaj.

U16:

Lipovci : Moravske Toplice 2:1

Strelec za Lipovce: Alen Maučec 2.

Strelka za M.Toplice: Nuša Rantaša.

Članice: Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:8

Strelki za M.Toplice: Ajša Kuzma in Alja Mesarič.

Strelke za Triglav: Andreja Rituper 2, Janja Klemenčič, Danijela Pavalec Gumilar, Sanja Zelko 4.

Člani:

Lipovci : Triglav Predanovci 6:3

Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 2, Robi Mesarič, Dominik Mesarič, Franc Maučec in Petar Katovski.

Strelca za Triglav: Alan Nemec in Tadej Mikola 2.

Moravske Toplice : Lipovci 1:13

Strelec za M.Toplice: Emil Hari.

Strtelci za Lipovce: Dominik Mesarič 3, Boštjan Stanko 2, Petar Katovski 2, Franc Maučec 3, Boštjan Pavlinjek, Boštjan Stanko in Martin Mesarič.

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 5:2

Strelci za Triglav: Alan Balaž, Alan Nemec in Nejc Potokar 3.

Strelca za M.Toplice: Aleš Malačič in Nikola Prelič.

(jč)


Sponzorirano: Kako pomemben je v resnici vitamin D? Zelo. Zato preverite, kako ga lahko pridobite tudi pozimi. Po nasvet o prehranskih dopolnilih pa raje obrnite na zdravnika. Kako se ob organiziranju poroke izogniti nezgodam s prstani, cvetjem, obleko, torto in doto? Preberite 8 nasvetov v članku. Želite še več? Naročite našo revijo o poroki.