Interligi se bliža koncu

  Obilica hokeja na travi je dodobra zaznamovala minuli vikend. Z izjemo članic so namreč prav vse selekcije prekrižale palice in ene bolj druge manj zadovoljne šle z igrišč z umetno travo. A tudi tokrat so mladi hokejisti pripravili dober uvod za tekme članov. Za prav vse  kategorije v nižjhih selekcijah lahko povemo, da so prikazale odlično hokejsko znanje in brez pretiravanja lahko povemo, da imamo obetaven rod hokejistov na travi.

 A kljub vsemu so krona hokejskega dogajanja članske tekme. Trenutno se serijsko igrajo tekme interlige in že vrsto let je praksa, da je zaključni turnir interlige odlična generalka za prihajajoče tekme evropskih pokalov. Tudi tokrat bo zagotovo z najboljšega položaja startala ekipa naših prvakov, Lipovcev, ki že sedaj ima neulovljivo prednost pred zasledovalci. Naši serijski prvaki so minuli vikend vnovčili šest novih točk in v drugi tekmi (prvo so dobili brez boja) povsem ponižali novinca v ligi - madžarsko moštvo Szent Laslo. Odličen je bil zlasti drugi polčas, ko sta vse svoje zadetke dosegla Martin Mesarič (4) in Boštjan Stanko (3). Po prikazanem bi bilo presenečenje, če vikend po prvomajskih praznikih na Dunaju Lipovci nebi dobili nove zvezdice kot zmagovalci interlige.Moštvo Triglava Predanovci je doživelo še en presenetljivo visok poraz. Za ekipo, ki je še pred letov veljala za moštvo prihodnosti slovenskega hokeja na travi se izgleda spet potrjuje dejstvo, da po odličnih obetih v ekipi zaškripa in vrsta odličnih igralcev zapusti klub. Škoda bi bilo če bi se znana zgodba ponovila, saj je v Triglavu zelo obetaven rod, ki bi hokeju lahko dal res veliko.

V igri zelo napredujejo igralci Moravskih Toplic. Kljub porazu v predmestju Dunaja so prikazali odlično igro, bili povsem enakovreden nasprotnik in zgolj nekaj nespretnim minutam v tretji četrtini, ko so se več ukvarjali z sodniki in sabo bot z igro gre pripisati krivdo da poraz deluje visok. Takrat so namreč dobili kar štiri zadetke. Da so bili enakovreden nasprotnik potrjuje dejstvo da so imeli kar deset kratkih kotov (iz katerih so izvedli zgolj dva strela) nasprotnik pa vsega tri.  Toda kljub temu računajo, da bodo obdržali 8. mesto na tabeli in šli na zaključni turnir, kjer lahko napredujejo do 5. mesta. 

Prihajajoči vikend bo prinesel zadnje tekme rednega dela interlige. Vikend bo naporen zlasti za Lipovce, saj njihovi člani v soboto potujejo v Bratislavo, v nedeljo pa imajo doma še tekmo z Wienner Neudorfom. Člani Triglava Predanovci bodo domačin slovaški ekipi Rača, članice Moravskih Toplic pa v nedeljo odpotuje prav tako v Bratislavo, kjer bo odigrala obe tekmi z slovaškima predstavnicama.

REZULTATI:

U10:
Moravske Toplice : Lipovci 1:2
Strelec za M. Toplice: N. Gjergjek.
Strelka za Lipovce: A. Vegič 2.

 Triglav Predanovci : Moravske Toplice 3:1
Strelca za T. Predanovci: J. Horvat 2 in D. Car.

Lipovci : Triglav Predanovci 2:3
Strelca za Lipovce: L. Toplak in A. Vegič.
Strelci za Triglav: J. Horvat 3.

U12:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 7:0
Strelci za M. Toplice: F. Bencik 4, N. Gjergjek, M. Smodiš in E. Vöröš.

Lipovci : Moravske Toplice 5:2
Strelci za Lipovce: L. Toplak 2, B. Berden 2, L. Maučec in B. Toplak.
Strelca za M. Toplice: M. Smodiš in M. Lazar.

Triglav Predanovci : Lipovci 0:10
Strelci za Lipovce: L. Toplak 3, L. Maučec 2, B. Berden 2, L. Vegič 2 in A. Vegič.

U14:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:6
Strelka za M. Toplice: L. Črnko
Strelci za T. Predanovci: T. Car 3, Ž. Zrinski 2, M. Dšuban.

Lipovci : Moravske Toplice  8:0
Strelci za Lipovce: B. Berden 2, L. Tinev 2, J. Gruškovnjak 2 in L. Vegič 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 1:4
Strelec za Triglav: N. Potokar.
Strelci za Lipovce: L. Vegič 2, L. Tinev in B. Berden.

U16:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:0
Strelci za T. Predanovci: A. Nemec 2, T. car, M. Grah, J. Žiga in D. Godina.

Člani, Interliga
Lipovci (Slo) : Szent Laslo (H) 12 : 0 (2:0)
Strelci za Lipovce: M. Mesarič 4, B. Stanko 3, B. Legen 2, R. Mesarič, U. Stanko in T. Sraka.

Lipovci (Slo) : Olcote (H) 3:0 b.b.

Triglav Predanovci (Slo) : Šenkvice (Svk) 0:11 (0:4)

Wienner Neudorf (A) : Moravske Toplice (Slo) 8:3 (1:0)
Strelci za M. Toplice: G. Domjan, D. Küčan in A. Malačič.