Hokejski festival v Murski Soboti

Kljub hokejskemu mrtvilu, ki velja v času po prvenstvu na prostem hokejisti na travi ne mirujejo. Praviloma se v tem času ekipe pripravljajo na igranje v dvorani in občasno sodelujejo na turnirjih v bližnji okolici.

Tako prihajajoči vikend odhaja hokejski naraščaj Moravskih Toplic na turnir V avstrijski Wienner Neudorf, kjer se pomerijo z vrstniki selekcij U10 in U14, že teden pozneje pa isti selekciji Moravskih Toplic in Lipovcev potujeta z šolsko mladino na dvodnevni turnir v hrvaško Zelino. In podobnih druženj za vse selekcije bo v tem delu Evrope še precej. Tokrat pa moramo omeniti še en zanimivi dogodek, ki se bo zgodil v bližnji prihodnosti. Potem ko je Slovenija dobila letos že 9 novih hokejskih trenerjev z slovensko licenco ter 13 trenerjev z licenco FIH se slovenska hokejska zveza v sodelovanju z evropsko pripravlja na prvi hokejski festival, ki bo potekal v Murski Soboti 1. decembra letos. Festival je namenjen predstavitvi hokeja za širše množice pri čemer so ciljna populacija šolska mladina. In če včasih pokritiziramo našo krovno hokejsko zvezo jo moramo tokrat pošteno pohvaliti in omeniti, da se sveža trenerska ekipa že pripravlja na nedeljsko druženje, ki bo trajalo 3-4 ure ob prisotnosti osebja iz EHF. Omenimo, da so v tem šolskem letu začeli z hokejskimi sekcijami na nekaterih Osnovnih šolah kjer hokej doslej ni živel. Tako HK Moravske Toplice deluje na OŠ Kobilje, Bogojina in v Bakovcih, HK Lipovci je v Beltincih in HK Triglav se po nekaj letih spet vrača v Puconce. In prav ta mladina bi se naj ob prisotnosti staršev družila, zabavala in igrala hokeja v telovadnici OŠ 3 v Murski Soboti. Seveda pa želijo povabiti tudi ostalo šolsko mladino iz celega Pomurja.

Sponzorirano:
Da ne bi zaplesali z avtom v dežju, preverite nekaj nasvetov inštruktorja varne vožnje AMZS in si oglejte nazorne posnetke, kako ravnati ob zavijanju, zaviranju ali v primeru akvaplaninga.