Klubska sezona podobna minulim

Sezona igranja hokeja na travi tako na prostem kot v dvorani z letnico 2018/19 je končana. Aktivnosti so potekale po ustaljenem redu  in verjetno je takoj po koncu sezone najprimernejši čas za oceno videnja, saj so občutki še najbolj sveži.

Za tekme nižjih selekcij bi lahko povedali, da so jih najbolj zaznamovali naraščajniki Lipovcev, ki so pobrali vse kar je bilo na razpolago.  Prihod bolgarskega igralca Petra Katovskega, ki razen igranja za člansko ekipo skrbi še za delo z mladimi je rezultiralo z odličnimi igrami hokejskih naraščajnikov , ki so dobre tekme odigrali tudi v tujini. Razveseljivo je dejstvo, da se v Lipovcih rojeva ženska ekipa, ki bi se že čez dve leti lahko vključila v domače prvenstvo. Pravzaprav je bila edina skrb lipovske ekipe kako dati vsem možnost za igranje, saj je otrok bilo enostavno preveč za eno postavo. Z vsemi mlajšimi selekcijami so igrali tudi v Moravskih Toplicah, kjer pa ekipam manjkajo igralci ki bi bili dodana vrednost in bi lahko  sami odločili tekmo, kar je pri mladih selekcijah zelo pogosto. V Moravskih Toplicah imajo povsem drugačne težave z nižjimi selekcijami kot v Lipovcih. Če pri slednjih večina otrok prihaja iz tega kraja so v Moravskih Toplicah igralci nižjih selekcij iz vseh koncev Prekmurja. Moravske Toplice še zdaleč ne živijo tako z hokejem kot je to v Lipovcih. Za povrh imajo v Moravskih Toplicah povsem uničeno igrišče in  ni čudno da ta problem ne da spati Upravnemu odboru kluba. V klubu so ob koncu sezone začeli z hokejskimi podružnicami v Kobilju in Bakovci, a do konkretnih dejanj je še daleč. Razveseljivo je dejstvo, da se je v hokejsko prvenstvo nižjih selekcij vrnil Triglav, ki je še nedavno blestel na tem področju. A tudi pri njih se vidi, da so začetki težki in da jih čaka še precej dela.
Tudi v konkurenci članov  so najlepše trenutke doživljali v Lipovcih, ki so se še enkrat več sprehodili skozi prvenstvo, kar pa za sam hokej še zdaleč ni dobro. Kvaliteto dajejo namreč izenačene in težke tekme, takih pa pri nas ne videvamo. In prav zato se je ekipa naših serijskih državnih prvakov morala okrepiti za igranje na evropskem turnirju.  Delno rešitev je našla ekipa Moravskih Toplic, ki se je vključila v najnižjo avstrijsko državno ligo, kjer so bili tako suvereni, da je na koncu že zmanjkovalo motivacije. Tudi v Moravskih Toplicah pa ni potekalo vse po željah vodilnih. Vse preveč je neodgovornosti pri resnosti treningov in praviloma igralci končajo kariero preden so jo sploh dobro začeli. To je bil tudi problem v selekciji članic pri katerih je po vrnitvi z tekem evropskega pokala v Franciji prišlo do množičnega osipa, pa čeprav so se v klubu na začetku sezone sestali z igralkami in se dogovorili, da se sezono odigra do konca. A obljube so eno, dejanja pa drugo.Žal je bilo tudi domače prvenstvo članic ena velika žalost. Igralke v jesenskem delu niso odigrale nobene tekme, pa tudi v spomladanskem delu je prihajalo do kršitev pravil. Sezono je reševalo igranje  članic Moravskih Toplic v dvoranskem prvenstvu Avstrije kjer pa so tako kot člani bile enostavno premočne, saj so tekme končale z popolnim izplenom.
In da le ne bi bilo vse tako klavrno kot zgleda je bila svetla točka oblikovanje reprezentanc. A o tem prihodnjič.
(jč)