Brez napredovanja a tudi brez izpada

Minuli (v delih Evrope podaljšani praznični) vikend so širom po ''stari celini'' igrali tekme evropskega pokala za klube v hokeju na travi  različnih kakovostnih razredov. Tudi letos je imela Slovenija svoja predstavnika,  saj je ekipa Lipovcev igrala v češki prestolnici Praga v močmi skupini C2, ekipa Triglava pa je bila v turški Alanyi v skupini C3.

Naši serijski prvaki hokejisti Lipovcev so v prvi tekmi bili poraženi od portugalske ekipe Lousada z 2:6. Poraz je bil rahlo presenečenje, saj je bila letošnja zasedba Lipovcev okrepljena z dvema Pakistancema in Bolgarom, za povrh pa so pripravljalne tekme obetale  hokejske poslastice, kajti igralci Lipovcev so v tem času premagali tako hrvaško Zelino kot Mladost, ekipi ki v Evropi kotirata zelo visoko. Usodni trenutek na uvodni tekmi je bil zgrešen kazenski strel Lipovcev pri vodstvu nasprotnika z 2:3. Za povrh sta se na tekmi hitro poškodovala nosilca igre Martin Mesarič in Boštjan Stanko, pa tudi Maučec je igral zgolj 20 minut. Vse skupaj je botrovalo porazu, ki pa je po prikazanem bil previsok.
V drugem srečanju turnirja so igralci Lipovcev imeli nasprotnika slovaško Račo, ki je na turnirju igrala okrepljena z kar štirimi igralci iz Češke. Čeprav so  Slovake v preteklosti  serijsko premagovali jim tokrat pod pritiskom zmage igra ni stekla. Lipovci so resda v 17. minuti povedli iz kazenskega strela, a v zadnji četrtini na preveč lahek način prejeli dva zadetka in se tako pahnili v položaj, ko so v zadnjem srečanju morali braniti obstanek v skupini. Povejmo, da so Lipovci v skupinskem delu igrali zgolj dve tekme, saj je skupina bila nepopolna.
Nasprotnik katerega je bilo potrebno premagati, da ekipa ostane v skupini C II je bil litovski Ardas Rudamina z katerim so točno pred desetletjem igrali v finalu turnirja v Litvi igralci Moravskih Toplic in jih premagali z 3:1. Toda tudi v tem srečanju  se rezultat ni gibal v prid naših predstavnikov, ki so resda imeli premoč in zmagali šele v izdihljajih tekme z dvema zadetkoma Dominka Mesariča. Čeprav so igralci Lipovcev ob odhodu v Prago trdili da je cilj obstanek v tej skupini smo vsi imeli občutek, da imajo na zalogi tudi možnost boja za napredovanje. A priznajmo; v tem kakovostnem razredu se igra že zelo kvaliteten hokej in glede stanja v slovenskem hokeju na travi bi kaj več bilo že skoraj preveč.

Praga, Češka, skupina CII
Lousada (POR) : Lipovci 6:2
Strelca za Lipovce: Muhammad Ateeq in Gorazd Zajc

Lipovci : Rača (SK) 1:2
Strelec za Lipovce: Franc Maučec

Ardas Rudamina (LIT) : Lipovci 1:2
Strelec za Lipovce: Dominik Mesarič 2.

Hokejisti Triglava Predanovci so svojo hokejsko avanturo izpeljali v turški Alanyi. Močno oslabljena ekipa je v Turčijo odpotovala zgolj z enim ciljem - ne izpasti v najnižji kakovostni razred. In to jim je uspelo.
Za uvod so se udarili z domačini, ki so bili prvi favorit turnirja in bili pričakovano visoko poraženi. A že naslednje srečanje je prineslo več zadovoljstva. Ekipa Furoset, ki je sestavljajo izključno  Pakistanci se je pokazala kot odličen nasprotnik in vodila vse do začetka 59. minute z dvema zadetkoma. Do konca srečanja (v dveh minutah) pa so igralci Triglava z zadetkoma Dšubana in Potokarja rezultat pripeljali do končnih 4:4. Ostala zadetka sta dosegla Tadej Mikola in spet Nejc Potokar. In če smo od srečanja z Norvežani pričakovali dobre novice je bilo malo takih, ki bi upali pomisliti na dober razplet na tekmi z ukrainsko ekipo Zytomyrskyv. In prav to se je zgodilo. Resda je za Triglav zadel šele minuto pred koncem mladi Nikola Prelič a na koncu se je slišalo Triglav Predanovci 2, Zytomyrskyv 2. Z tem izplenom so triglavani osvojili tretje mesto v skupini in ostali v tem kakovostnem razredu, saj je nasprotna skupina bila nepopolna in so tako brez boja končali na 5. mestu.
S tem je klubska sezona v hokeju na travi končana in se dejavnosti selijo na reprezentančni nivo. Najprej bodo na delu kadeti, ki konec meseca odpotujejo na prvenstvo v Bolgarijo.

Alanya, Turčija, skupina CIII
Triglav Predanovci : Gazientep (TUR) 1:10
Strelec za Triglav: Nejc Potokar.

Furoset (NOR) : Triglav Predanovci 4:4
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 2, Tadej Mikola in Mitja Dšuban.

Zytomyrskyiv (UKR) : Triglav Predanovci 2:2
Strelca za Triglav: Mitja Dšuban in Nikola Prelič.
(jč)


Foto: Martin Mesarič, gonilna sila HK Lipovci je moral prvenstvo zapustiti že prvi dan prvenstva zaradi zloma ključnice
(jč)