Aktualno

Na Dunaju zmaga in poraz Moravskih Toplic / Lipovci in Triglav odpotovala na Češko in v Turčijo

Tekmovanje Moravskih Toplic v sklopu avstrijske lige se bliža h koncu, saj je do zaključka prvenstva zgolj eno kolo. Tokrat so naši fantje v avstrijski prestolnici preživeli vikend, saj so v soboto odigrali tekmo, ki bi morala biti na (v zahodni Evropi) praznični binkoštni dan, ko je tudi v Avstriji praznik. 

V soboti jim je nasproti stala nekoč zelo cenjena ekipa Mödlinga, ki pa tokrat ni bila konkurenčna slovenski ekipi. Pravzaprav bi lahko bil rezultat še višji, a je spet bilo precej rezerve v napadu.
Nedeljski spored je dal za nasprotnika našim fantom najboljšo avstrijsko ekipo v tej ligi, moštvo Navax. Srečanje je ves čas potekalo  v izenačenem dvoboju, prvi polčas pa ni postregel z zadetki. V nadaljevanju pa je igra postala precej groba, svoje pa je dodal tudi avstrijski sodnik in naši fantje se v tem kotlu niso znašli in v vsega petnajstih minutah prejeli tri zadetke. Škoda, saj Avstrijci niso pokazali igre vredne tega rezultata. Za povrh pa je ekipa Moravskih Toplic spet odpotovala na gostovanje zelo oslabljena in veliko breme igranja je bilo na mladih igralcih. Zaključek prvenstva bo čez dva tedna.

AUT LIGA
Sobota: Mödling - Moravske Toplice 1:5
Strelci: Filip Bencik, Aleš Malačič, Tadej Tivadar, Niko Gjergjek in Nikola Prelič

Nedelja: Navax : Moravske Toplice 3:0
(jč)


Lipovci in Triglav odpotovala na Češko in v Turčijo

Prihajajoči vikend  bo za slovenski hokej na travi ''evropski''. V četrtek se namreč začnejo tekme evropskega pokala na vseh kakovostnih ravneh in svoj delež bosta dodala tudi slovenska kluba. Naši prvaki, igralci Lipovcev so odpotovali v češko prestolnico Praga, kjer je gostitelj tekmovanja kategorije Challenge 2 tamkajšnji klub Slavija. Lipovci imajo v skupinskem delu za nasprotnika slovaško Račo in portugalsko Lousado. Čeprav predsednik kluba Franc Maučec trdi, da je glavni cilj ekipe ostati v tem kakovostnem razredu,  ob izdatni sreči pa je možno tudi napredovanje, se marsikdo od slovenskih poznovalcev hokeja na travi z tem ne strinja. V očeh naših hokejskih delavcev je ekipa Lipovcev favorit svoje skupine  in se bo realno v razigravanju izognila domače Slavije, ki je prav tako glavni kandidat za napredovanje iz druge skupine.  Trditev je toliko bolj utemeljena ker  je Maučec dejal, da je ekipa pripravljena odlično in da nikoli niso imeli boljših priprav. Vlogo trenerja opravlja Pakistanec Abu Baker, ki je igro zelo prenesel na boke,  igra pa se precej bolj taktično kot doslej. Ekipa je popolna v pripravljalnem obdobju pa ni bilo poškodb.
Triglav Predanovci igra tekme evropskega pokala v kategoriji Challenge 3 v turškem Gazientepu na jugu države. Po besedah vodje odprave Matjaža Potokarja si tudi v Triglavu želijo ostati v tem kakovostnem razredu, čeprav so nasprotniki precejšnja neznanka. Če se bodo z Turki in Ukrajinci težko kosali bi moral biti tretji nasprotnik iz Norveške tisti po meri. In prav zmaga proti Norvežanom bi zadostovala za obstanek v tem kakovostnem razredu, saj v drugi skupini manjka četrta ekipa kar pomeni, da bi v razigravanju bili triglavani prosti. Sicer pa se vsako srečanje začne z nič-nič in zakaj tokrat ne bi prijetno presenetili prav  igralci Triglava. Počakajmo.
(jč)