Aktualno

Triglav brez dveh odigranih tekem, črni vikend Moravskih Toplic

Kljub obilici hokejskih tekem, ki so bile odigrane minuli vikend, lahko povemo, da sta oba tekmovalna dneva zaznamovala dva dogodka. Prvi je vsekakor ne odigranje dveh tekem interlige Triglava Predanovci in drugi - obupno slab vikend hokejistov Moravskih Toplic. Če bi naj za tekmo na Dunaju med Triglavom in Roscom bila kriva poškodba več igralcev, pa ni znano zakaj niso prišli odigrat tekme v Lipovce. Sedaj bo na potezi komisar interlige, ki triglavane lahko po statutu oglobi za vsako ne odigrano tekmo z po 500.- Euri kazni. Če za hokejiste Lipovcev lahko povemo, da je vse šlo tako kot mora in kot smo pričakovali, pa lahko boli glava prav vse v HK Moravske Toplice. Sobotni dan v Bratislavi  je bil enostavno nenavaden. Odigrali so enakovreden polčas z Šenkvicami, pa obupno tretjo četrtino, ko so prejeli večino golov, in spet dobro zadnjo četrtino. Tudi tekma z Račo ni bila slaba. Celo na trenutke boljši igralci Moravskih Toplic so spet bili v napadu povsem razglašeni, enako kot v prvih minutah nedeljske tekme z Roscom, ko niso zadeli zato pa v nadaljevanju  bili hudo kaznovani.Svojih priložnosti za razliko od nasprotnika niso zadeli tudi na popoldanski tekmi z Triglavom, kar so gostje z pridom kaznovali. 

In da bi mera bila polna so povsem razglašeno delovale tudi članice Moravskih Toplic, ki so resda bile zelo zdesetkane, a je osem golov v njihovi mreži vsega pet tednov pred odhodom na Portugalsko skrb zbujajoče.Prihajajoči vikend bo prinesel spet obilico tekem interlige. Prav vsi naši predstavniki bodo imeli za nasprotnike madžarske ekipe. Že v soboto bodo hokejisti Lipovcev odpotovali v Budimpešto, v nedeljo pa prihajata v Moravske Toplice in Predanovce ekipi Olcote in Szent Laslo.  Morda prava nasprotnika za celjenje hudih ran.

Po črnem vikendu so se igralci in vodstvo Moravskih Toplic sestali z Zoranom Zrimom in se po večurnem sestanku dogovorili o nadaljnjem sodelovanju in pomoči pri strokovnem delu.

REZULTATI:

Interliga, člani

Lipovci : Rosco (H) 6:2 (3:1)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 2, Tadej Sraka, Martin Mesarič in Boštjan Stanko 2.

 Lipovci : Triglav Predanovci 3:0 b.b.

 Wienner Neudorf (A) :  Triglav Predanovci 10:1 (4:1)
Strelec za T. Predanovce: Tadej Mikola.

 Rosco (H) : Triglav Predanovci 3:0 b.b.

 Šenkvice (Svk) : Moravske Toplice 15:0 (2:0)
Rača (Svk) : Moravske Toplice 4:0 (1:0)

 Moravske Toplice : Rosco (H) 1:10 (0:3)
Strelec za M. Toplice: Peter Fras.

 Moravske Toplice : Triglav Predanovci 0:8 (0:3)
Strelci za Triglav: Uroš Balažic 2, Mitja Dšuban, Anže Fujs, Alan Nemec, Sebastjan Černel, Nejc Potokar in Tomaž Panker.

 

Članice, Interliga
Moravske Toplice : Wienner Neudorf (A) 1:8 (0:3)
Strelka za M.Toplice: Petra Dervarič.