Aktualno

Vukan odločil mali derbi

Naj je vreme še tako pusto in neugodno je nadaljnje čakanje hokejistov na travi na boljše vreme skoraj nemogoče. Urnik je popolnjen do te stopnje, da bi vsaka nova preložitev tekem prinesla le dodatne težave z termini in tako so minuli vikend hokejisti začeli z tekmami za točke interlige in domačega prvenstva.

 Uvodna tekma pomladanskega dela je bilo srečanje med ekipama Moravskih Toplic in Lipovcev.Udarila sta se v športnem parku Terme 3000, kjer pa je za domačine srečanje bilo prava polomija. Z zadetkom Martina Mesariča so gostje povedli že v 1. minuti, vsega pet minut pozneje pa je starejši od bratov Stanko, Boštjan že povišal na dva zadetka. Do polčasa je bilo neulovljivih 6 golov prednosti za goste, ki so v drugem delu srečanje rutinirano tekmo pripeljali do konca z velikimi 11. zadetki. Srečanje je bilo zelo športno, brez kartonov, vsi zadetki pa so bili doseženi iz igre, kar je pri toliko zadetkih presenetljivo. A tudi kratkih kotov skoraj nismo videli. Dejstvo je, da domačini v spomladanskem delu skoraj nič niso trenirali z žogico, saj je zaradi zasneženosti igrišča bilo  moč delati zgolj na fizični pripravljenosti, tu pa so se gostje še bolje pripravili in že sedaj je vidno, da misija ''evropski pokal'' poteka zelo intenzivno. Zadnji praznični dan je bila na sporedu tekma domačega državnega  prvenstva med ekipama Moravske Toplice in Triglav Predanovci, ponovno v športnem parku Terme 3000. Pred srečanjem je bilo le eno vprašanje: ali lahko domačini odigrajo dve tekmi tako slabo in kakšne posledice jim je pustil visok poraz. Že od prvih minut je bilo videno, da bodo domačini za goste trd oreh v srečanju, ki je potekalo pri vsega  dveh stopinjah in v  neprijetnem vetru. In res so domači preko Petra Frasa zadeli prvi - iz kratkega kota. Po naivni napaki obrambe je za goste izid poravnal Anže Fujs, to pa je bil tudi izid prvega dela srečanja. V nadaljevanju je za domačine spet zadel Fras in to z backend udarcem , ko se je žogica počasi skotalila pod gostujočim vratarjem Bukvičem. Izenačenje gostov so ponovno omogočili domačini sami , ki so z nespretnimi podajami žogico podarili gostom, izkušenemu Urošu Balažicu pa ni bilo težko premagati sicer odličnega vratarja Moravskih Toplic, Emila Harija. Do konca srečanja so domači imeli spet več premoči na igrišču, kar pa je z zadetkom, potem ko je v strelnem polkrogu preigral dva obrambna igralca kronal Goran Vukan.

Tudi za to srečanje velja, da je bilo športno, z zgolj enim kartonom, pa še tega je dobil Fras zaradi  predolgega jezika. Nova srečanja bodo že prihajajoči vikend. V soboto potujejo člani Moravskih Toplic na gostovanje slovaškima predstavnikoma na odigranje odpovedanih tekem z predzadnjega marčevskega vikenda, članice tega kluba pa bodo v tekmi za točke interlige gostile avstrijski Wienner Neudorf. Boji za točke srednje evropske lige bodo tudi v nedeljo, ko se bodo v dopoldanskem terminu (10.00)  najprej udarili Lipovci in Triglav Predanovci ter Moravske Toplice ter madžarski Rosco. Popoldan (15.00) bodo srečanji med Lipovci in Roscom ter Moravskimi Toplicani in Triglavom Predanovci.  Upajmo le, da bodo pogoji za igro tokrat boljši.

REZULTATI

Interliga
Moravske Toplice : Lipovci 0:11 (0:6)
Strelci za Lipovce: M. Mesarič 2, B. Stanko 3, A. Pavlinjek, U. Stanko 3, R. Mesarič in B. Legen.

Državno prvenstvo
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:2 (1:1)
Strelca za M. Toplice: P. Fras 2 in G. Vukan.
Strelca za Triglav: A. Fujs in U. Balažic.