Graz spet v znamenju Moravskih Toplic

Tokratni že 35. po vrsti turnir v dvoranskem hokeju katerega pripravlja HK Graz je tudi letos potekal v znamenju hokejistk Moravskih Toplic, ki so se tega turnirja udeležile tretjič zapored oziroma četrtič nasploh. In prav vedno so odigrale odlične partije. 

Pravzaprav nič kaj slabše kot na prvi udeležbi pred  šestimi leti, ko so v finalu z kar 4:0 odpihnili že takrat zvezdniško ekipo Mladosti iz Zagreba. In igralke iz Moravskih Toplic so tudi letos bile suverene in pustile spet odličen vtis. Prvi dan so slavile na kar treh tekmah in delile točko le v srečanju z prvo ekipo Graza. To je sploh bila najboljša partija dneva čeprav nismo videli zadetkov.
Drugi dan so igralke Moravskih Toplic za potrditev uvrstitve v finale  najprej premagale ekipo zagrebške Trešnjevke in se v popoldanskem finalu še enkrat pomerile z prvo ekipo Graza: Dobri poznavalci hokeja se verjetno še spomnijo kako izrazito so sodniki lani (v srečanju v katerem so igralke Moravskih Toplic dve minuti pred koncem vodile z 0:2) pomagali domači zasedbi do izenačitve, po katerem so po kazenskih strelih naša dekleta potegnila kratko. In stanje se do letos ni kaj bogsigavedi popravilo.  Nenavadno in pristransko sojenje je pripomoglo k zmagi domačink za dva gola. Sodniki so iz samo njim znanih razlogov razveljavili dva zadetka naših deklet in ob tem priznale zadetek, ko je žogica že krepko z celim obsegom prešla gol-out črto. Vendar se igralke gostujoče ekipe niso kaj posebno sekirale, saj so turnir v klubu vzeli kot pripravo na avstrijsko prvenstvo in kot pripravo na evropski pokal v Franciji prihodnje leto v februarju. Na turnirju v Grazu so letos igrale: Sandra Dervarič, Melanie Smodiš, Laura Schmidlechner, Lara Črnko, Tanja Könye, Petra Dervarič, Andreja Rituper, Iva Marič, Ema Vöröš in Alja Mesarič.
Prihajajoči vikend se bo odigrala prva ženska tekma srednje evropske lige v kateri sodelujejo tudi Madžarke in Avstrijke. Ekipa Moravskih Toplic bo gostovala v Linzu v nedeljo zvečer ob 19.00 uri.

Hlitzengirls - Moravske Toplice 1:5
Strelke za M. Toplice: Ema Vöröš, Petra Dervarič 2, Laura Schmidlechner 2 in Andreja Rituper.

Moravske Toplice - Graz 1    0:0

Reichental - Moravske Toplice 0:3
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 2 in Andreja Rituper.

Graz 2 - Moravske Toplice 0:2
Strelki za M.Toplice: Petra Dervarič in Andreja Rituper.

Trešnjevka - Moravske Toplice 0:4
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič, Andreja Rituper 2 in Alja Mesarič

Finale:
Graz 1 - Moravske Toplice 4:2
Strelki za M.Toplice: Laura Schmidlechner in Andreja  Rituper.


(jč)