Aktualno

Začetek že ta vikend in Moravske Toplice v hrvaško ligo?

 Letošnji premor za hokejiste na travi med dvoranskim prvenstvom in prvenstvom na prostem je bil dokaj kratek. Pravzaprav se v zadnjih letih z organizacijo srednje evropskega prvenstva in sodelovanjem naših klubov na več frontah ta premor vedno bolj krajša, kakor tudi tisti med koncem prvenstva na prostem in žačetkom novega prvenstva.

Tekmovalna komisija Zveze za hokej na travi Slovenije, katero vodi že tretje leto Gorazd Zajc je tako dokončno oblikovala spomladanski razpored prvenstva. Le-to se bo začelo že prihajajoči vikend z tekmami interlige. Moštvo Lipovcev bo gostovalo v Budimpešti pri ekipi Rosco, Triglav Predanovci pa bo gost ekipe KPH Rača.  Članice bodo svoje tekme začele prvi aprilski vikend, ko bodo prav tako za točke interlige igralke Moravskih Toplic doma gostile obe ekipi iz Slovaške. In od tu naprej bo hokejskega dogajanja na pretek, saj se bodo tekme igrale prav vsak vikend, vse do 16. junija, ko bodo zaključni turnir v Wienner Neudorfu odigrale članice. Na istem prizorišču bo tudi dvodnevni zaključni turnir za člane, le da bo ta spet generalka za  tekme evropskega pokala. Finalni turnir za vse udeležence bo 4. in 5. maja 2013, tekme evropskega pokala z ekipami Lipovci in Triglav Predanovci pri članih ter Moravske Toplice pri članicah  pa se začnejo 17. maja 2013. 

Vse to govori, da  bo letošnja pomlad dala obilico hokejskega dogajanja, kakšno pa bo zadovoljstvo sredi junija pa bo pokazal čas.

                                                                       Moravske Toplice v hrvaško ligo?

 

V teh dneh je na HK Moravske Toplice prišla zanimiva ponudba, ki se tiče ekipe članic. Le-te so namreč dobile povabilo za igranje v hrvaški ligi v sezoni 2013/14. Pravzaprav ponudba ni nič novega, saj so se z sodelovanjem v hrvaški ligi igralke Moravskih Toplic spogledovale pred letošnjo sezono, pa so bile za dogovor enostavno prepozne. Ponudba je zanimiva, saj prinaša več tekem (Hrvati imajo štiri ženske ekipe)predvsem pa  trajno tekmovalno aktivnost, z možnostjo vključevanja mlajših igralk. Časa za razmišljanje ni na pretek, saj Hrvati pričakujejo odgovor še ta teden.